Het platform voor de hardlooptrainer in Nederland!

Lid worden? Klik hier

Nieuws

Opvallende campagne Accepteer of Doneer met trainingsuitdagingen

Opvallende campagne Accepteer of Doneer met trainingsuitdagingen

Fonds Gehandicaptensport lanceert samen met NOC*NSF en Nederlandse Loterij de campagne “Accepteer of Doneer”, in aanloop naar de dag van het Inclusief Sporten op dinsdag 22 september tijdens de Nationale Sportweek. Daarin zijn opvallende uitdagingen in trainingen in opgenomen.

In deze campagne wordt via de website accepteerofdoneer.nl sporten met een beperking bij heel Nederland in de agenda gezet. Zeven bekende sporters, waaronder Nadine Visser, Celeste Plak en Jeffrey Hoogland, én zeven sporters met een beperking dagen je via verschillende work-outs uit om te ervaren hoe het is om te sporten met een beperking. Accepteer je de work-out met beperking niet, dan moet je doneren!

In de agenda en op de agenda

Door Covid-19 is iedereen dit jaar geconfronteerd met de beperkte mogelijkheden tot sporten. Echter is het voor een grote groep Nederlanders nog steeds niet mogelijk om te sporten, omdat ze een lichamelijke of verstandelijke beperking hebben. En daar moet verandering in komen vindt Fonds Gehandicaptensport. Daarom dagen Olympische en Paralympische sporters je via een agendaverzoek uit om op dinsdag 22 september tijdens de Nationale Sportweek, te ervaren hoe het is om te sporten met een beperking. Op deze manier zetten we sporten met een beperking niet alleen in de agenda, maar ook óp de agenda.

Doe mee met work-out met een beperking

Zeven bekende sporters, waaronder Nadine Visser, Celeste Plak en Jeffrey Hoogland zijn de uitdaging aangegaan om te sporten met een beperking en hebben work-outs opgenomen die heel Nederland op 22 september, tijdens de dag van het Inclusief Sporten, mee kan doen.

Nadine Visser en Fleur Jong

Denk bijvoorbeeld aan Wereldrecordhoudster en Paralympisch sporter Fleur Jong die Europees Kampioen hordelopen Nadine Visser heeft laten ervaren hoe het is om te sporten zonder benen(zie foto). Nadine Visser over die trainingservaring: “Sporten is voor mij altijd vanzelfsprekend geweest, maar voor 1,7 miljoen mensen met een handicap is dit niet vanzelfsprekend. En daar moet verandering in komen. Daarom ben ik een dag met Paralympisch Atlete Fleur Jong opgetrokken, om te ervaren hoe het is om te sporten met een beperking. Wil jij ook ervaren hoe het is? Accepteer dan de work-out van Fleur en mij op accepteerofdoneer.nl en zet het op 22 september in jouw agenda! PS. Accepteer je de work-out niet? Dan moet je doneren!”

Op de website accepteerofdoneer.nl kun je de uitdaging accepteren of doneren. In totaal zijn er zeven sporten en 21 verschillende work-outs opgenomen. Denk aan voetballen zonder zicht of hardlopen zonder benen, waardoor je kan ervaren hoe het is om te sporten met een beperking. Met één druk op de knop staat de door jouw gekozen work-out direct in je agenda op 22 september. Accepteer je de work-out niet, dan moet je doneren!

Wilt u ook abonnee worden van ons magazine Proloop?

Meld u nu dan aan!

Agenda

Opleiding TrailRunningTrainer-basis weer mogelijk in oktober 2020

Opleiding TrailRunningTrainer-basis oktober 2020

3-10-2020

Velp
Bijscholing
Lees meer
Maand van de Looptrainer 2020

Maand van de Looptrainer

01-11-2020

Online en Offline
Evenement
Lees meer