Het platform voor de hardlooptrainer in Nederland!

Lid worden? Klik hier

Tips & Tricks

Voorjaarsnummer Proloop Magazine 2017 is uit

Voorjaarsnummer Proloop Magazine 2017 is uit

Alle leden van Hardlooptrainers Nederland ontvangen deze week het jongste nummer van Proloop Magazine. Dit staat helemaal vol met tips voor trainers.

Een kort en niet omvattend overzicht wat Proloop Magazine biedt:

 • Het openingsinterview is met trainer Paul van Royen (Ciko66). Hij leert hardlopers onder meer ‘macho lopen’ en legt sterk de nadruk op de armbewegingen. Hij kan een herkenbaar stempel drukken op hardlopers. Zo sterk dat collega’s kunnen zien dat een loper door Paul wordt getraind.
 • Guido van Weeren laat zien hoe je visualisatie gebruikt. Niets zweverigs aan, gewoon heel concreet resultaat bereiken door mentaal sporters te begeleiden.
 • Het concept Parklopen wordt dit jaar uitgerold in Nederland naar liefst 10 parken. Wat zijn de stappen plus 6 tips hoe je als trainer kansen kunt pakken met Parklopen of parkrun.
 • Hoe word jij een betere coach? 10 trends zijn vertaald naar 10 manieren om een betere coach te worden. Een coach die midden in het vak staat en kansen benut.
 • Henk Kraaijenhof is heel kritisch op zijn collega-trainers in zijn column. Als redactie vroegen we naar hoe het dan verder kan. Dat levert een 2 pagina opiniestuk op voor het vakgebied.
 • Vlak voor de Rotterdam Marathon vroegen we de drie Nederlandse toppers, Abdi Nageeye, Khalid Choukoud en Michel Butter, naar hun voorbereidingen. Wat was het beste trainingsadvies dat zij waardevol vonden afgelopen voorjaar?
 • Ken je IRun2BFit? Een prachtig project van Gerard Nijboer en Dennis Licht voor scholen. Met handige tips voor je als je als trainer met scholen in contact komt, of wil komen.
 • Breaking2. De achtergronden hoe Kipchoge, Tadese en Desisa trainden om de grens van de 2 uur voor een marathonafstand te doorbreken.
 • Trainer Bob Boverman hoe je omgaat met periodisering. Vooral veel tips hoe je hardlopers goed naar een piekmoment begeleidt. 6 pagina’s kennis en inclusief een handige check list.
 • Workshop met Thijmen Kupers over hoe je de 800 meter technisch sterk loopt. Kennis die niet alleen handig is voor de middellange afstand maar ook voor iedereen die langeafstandlopers begeleidt.
 • Lees zeker ook de columns van Jan Fokke Oosterhof, Barbara Kerkhof en Kamiel Maase. 76 pagina’s bomvol kennis, tips en hardloopplezier. Het dikste nummer van de afgelopen twee jaar.

Lees je dit en Proloop sluit aan bij jou? Je kan lid worden van Hardlooptrainers Nederland (75 euro per jaar, tarief 2017) en dan ontvang je Proloop automatisch. Je kunt ook een los magazine abonnement nemen en dan betaal je 40 euro (exclusief BTW, tarief abonnement 2017) per jaar.

Wilt u ook abonnee worden van ons magazine Proloop?

Meld u nu dan aan!

Agenda

Algemene Ledenvergadering Hardlooptrainers Nederland woensdag 21 april 2021

ALV Hardlooptrainers Nederland

21/04/2021

Online
ALV
Lees meer