Lockdown: nog maar training geven aan 2 sporters

20 december 2021

De harde lockdown is zondag 19 december 2021 ingegaan en dat heeft grote gevolgen voor hardlooptrainingen. Alle binnensportlocaties zijn dicht en buiten in de openbare ruimte kun je nog maar een training geven aan 2 sporters per training.

De horeca op sportaccommodaties is gesloten en competitiewedstrijden zijn alleen toegestaan in topsportcompetities, zonder publiek. Buiten in de openbare ruimte sporten is ook na 17.00 uur, onder voorwaarden, toegestaan.

Sporten in de openbare ruimte tussen 05.00 en 17.00

  • Volwassenen van 18 jaar sporten toegestaan met max 2 personen op 1,5 meter afstand exclusief instructeur.
  • Kinderen tot en met 17 jaar, trainingen, wedstrijden onderling met teams van de eigen club toegestaan. Tijdens het sporten hoeft geen 1,5 meter afstand gehouden te worden.

Sporten in de openbare ruimte na 17.00

  • Georganiseerd buiten in de openbare ruimte sporten is ook na 17.00 uur toegestaan. U bent dan met maximaal 2 personen op 1,5 meter afstand exclusief instructeur. U kunt dus bijvoorbeeld samen fietsen, hardlopen, bootcampen of fitnessen in het park.
  • 1 instructeur mag les geven aan maximaal 2 personen.
  • Kinderen tot en met 17 jaar mogen georganiseerd in groepsverband sporten onder voorwaarden bijvoorbeeld in overleg met de gemeente.
Deel dit artikel