Bijscholing

Het programma van de Looptrainersdag is rond!

10 september 2018 - 63 enthousiaste sprekers komen op 10 november a.s. naar Papendal waar zij samen 118 workshops verzorgen over een groot aantal uiteenlopende, hardloopgerelateerde onderwerpen. Alle trainers van jouw vereniging of loopgroep zijn van harte welkom om hun kennis op hardloopgebied te verbreden of verdiepen!

Bijscholing opleiding Kidsrunning Trainer: Nog enkele plekken beschikbaar!

Heb jij je al opgegeven voor de opleiding Kidsrunning Trainer? Dat kan nog steeds, maar wees er snel bij, want niet alleen de datum 15 september nadert al snel, we zitten ook bijna vol! Er zijn nog enkele plekken beschikbaar, dus haast je snel naar de inschrijfmogelijkheid op de website van Hardlooptrainers Nederland en geef je snel op voor deze dag.

Opleiding TrailrunningTrainer – basis start zaterdag 15 september 2018

4 juni 2018 - Op 12 mei hebben de eerste acht hardlooptrainers de opleiding TrailrunningTrainer - basis van Hardlooptrainers Nederland volbracht en hun diploma in ontvangst genomen. Zij zijn nu officieel, door de Atletiekunie erkend, trailrunningtrainer. De tweede editie van deze opleiding volgt in september van dit jaar.

Terugblik eerste editie Opleiding TrailrunningTrainer – basis

4 juni 2018 - De eerste editie van de Opleiding TrailrunningTrainer – basis, is een feit. Voor ons als initiatiefnemer, Hardlooptrainers Nederland, is dat altijd een spannend moment die eerste dag van de eerste opleiding in trailrunning. Zaterdag 14 april 2018 druppelden de deelnemers binnen, en werden ze welkom geheten met een kopje koffie en een heerlijke plak koek. Ze kwamen uit heel Nederland, dus sommigen hadden al ruim anderhalf uur in de auto gezeten.

Bijscholing: Opleiding Kidsrunning Trainer

2 mei 2018 - Zie jij het als looptrainers ook als een uitdaging om jonge mensen te inspireren en te motiveren beter te leren hardlopen en tegelijkertijd ze te prikkelen om meer te gaan bewegen? Loop je er ook wel eens tegen dat dat de ene groep ontzettend goed luistert naar jouw instructies en de andere groep totaal ongeïnteresseerd lijkt? Dan is de opleiding Kidsrunning Trainer echt iets voor jou!

Geslaagde eerste editie opleiding Kidsrunning Trainer

15 maart 2018 – Afgelopen zaterdag werd de allereerste editie van de opleiding Kidsrunning Trainer op sportcentrum Papendal georganiseerd. Deze opleiding is ontwikkeld op initiatief van Hardlooptrainers Nederland. Dit om in te spelen op de belangrijkste thema’s die (jeugd)looptrainers, maar ook docenten bewegingsonderwijs en andere professionals in de sport tegenkomen als het gaat om het beweeg- en loopniveau van onze kinderen. Een select gezelschap van 10 enthousiaste cursisten nam met succes deel aan deze aanvullende opleiding.

Op 14 april start eerste Opleiding Trailrunning Trainer Basis

11 maart 2018 - In de vorige Proloop magazine berichtten we over de Opleidingen Trailrunning Trainer die worden ontwikkeld onder regie van Hardlooptrainers Nederland. Op 14 april 2018 start de eerste editie van de eerste opleiding met een introductiedag.

Van struikelen naar rennen

28 februari 2018, door Dennis Licht - Of je nu met een bal aan de voet rent of met een bal in de hand, hardlopen als basisbeweging is een laagdrempelige manier om meer te gaan bewegen, die steeds minder goed wordt beheerst door onze kinderen. Met als gevolg dat kinderen in letterlijke zin over hun eigen voeten struikelen.

Hardloop- en fietsbeurs. Kom jij ook en verdien je 3 punten?

5 februari 2018 - Op vrijdag 16 februari 2018 is de hardloop- en fietsbeurs in Nijmegen. In het karakteristieke Honig complex worden ook workshops, presentaties en trainingen aangeboden over hardlopen en wielrennen.

Volg onder meer een Together We Run training van de Girls on the move, of leer de inside tricks van Joppe van Stiphout (eigenaar Stipbike) of van Laura Turpijn (eigenaar LTsports) over het onderhoud aan je wielrenfiets of mountainbike.

Inspiratiedag voor hardlooptrainers 25 maart 2018

23 januari 2018 - Beleef op zondag 25 maart 2018 de laatste trends tijdens de Inspiratiedag voor hardlooptrainers in IJsselstein. Je kunt 3 van de 12 workshops kiezen, van functionele krachttraining, creatieve oefenvormen tot yoga en de laatste inzichten op voedingsgebied. De dag is ook uitstekend geschikt voor trainers uit andere takken van sport.