Bijscholing

Trainerscafé: Smart smartphonegebruik tijdens je training

Op vrijdagavond 10 mei 2019 staat er een Trainerscafé met als thema:

Haal jij wel alles uit je smartphone? Trainers hebben vaak niet in de gaten hoeveel apps je kunt gebruiken voor het hardlopen

Nieuwe details 'Opleiding TrailRunningTrainer - vervolg'

Momenteel leggen we de laatste hand aan de ‘Opleiding TrailRunningTrainer - vervolg’ (TRT2), naar aanleiding van twee succesvolle edities van ‘Opleiding TrailRunningTrainer - basis’ (TRT1). In dit artikel lees je voor wie TRT2 bestemd is, het programma en hoe je je kunt inschrijven voor deze verdiepende opleiding voor TrailRunningTrainers.

1100 looptrainers te gast op Sportcentrum Papendal tijdens de Looptrainersdag

13 november 2018 - Afgelopen zaterdag was Sportcentrum Papendal gastheer van ruim 1100 looptrainers. De jaarlijkse Looptrainersdag, die onder de auspiciën van de Atletiekunie alweer voor de 23e keer werd georganiseerd, was de drukstbezochte editie ooit. Ondanks de regenachtige omstandigheden weerhield het de workshopleiders en deelnemers niet om lekker in beweging te komen.

Opleiding TrailrunningTrainer – basis start zondag 27 januari 2019

8 november 2018 - Op zondag 27 januari 2019 vindt de start plaats van de derde editie van de Opleiding TrailRunningTrainer – basis (TRT1). Op zaterdag 9 maart vindt de start van de vierde editie. Als je op 24 februari of 6 april slaagt voor je examen ben je officieel, een door de Atletiekunie erkende, Trailrunningtrainer - basis.

Het programma van de Looptrainersdag is rond!

10 september 2018 - 63 enthousiaste sprekers komen op 10 november a.s. naar Papendal waar zij samen 118 workshops verzorgen over een groot aantal uiteenlopende, hardloopgerelateerde onderwerpen. Alle trainers van jouw vereniging of loopgroep zijn van harte welkom om hun kennis op hardloopgebied te verbreden of verdiepen!

Bijscholing opleiding Kidsrunning Trainer: Nog enkele plekken beschikbaar!

Heb jij je al opgegeven voor de opleiding Kidsrunning Trainer? Dat kan nog steeds, maar wees er snel bij, want niet alleen de datum 15 september nadert al snel, we zitten ook bijna vol! Er zijn nog enkele plekken beschikbaar, dus haast je snel naar de inschrijfmogelijkheid op de website van Hardlooptrainers Nederland en geef je snel op voor deze dag.

Opleiding TrailrunningTrainer – basis start zaterdag 15 september 2018

4 juni 2018 - Op 12 mei hebben de eerste acht hardlooptrainers de opleiding TrailrunningTrainer - basis van Hardlooptrainers Nederland volbracht en hun diploma in ontvangst genomen. Zij zijn nu officieel, door de Atletiekunie erkend, trailrunningtrainer. De tweede editie van deze opleiding volgt in september van dit jaar.

Terugblik eerste editie Opleiding TrailrunningTrainer – basis

4 juni 2018 - De eerste editie van de Opleiding TrailrunningTrainer – basis, is een feit. Voor ons als initiatiefnemer, Hardlooptrainers Nederland, is dat altijd een spannend moment die eerste dag van de eerste opleiding in trailrunning. Zaterdag 14 april 2018 druppelden de deelnemers binnen, en werden ze welkom geheten met een kopje koffie en een heerlijke plak koek. Ze kwamen uit heel Nederland, dus sommigen hadden al ruim anderhalf uur in de auto gezeten.

Bijscholing: Opleiding Kidsrunning Trainer

2 mei 2018 - Zie jij het als looptrainers ook als een uitdaging om jonge mensen te inspireren en te motiveren beter te leren hardlopen en tegelijkertijd ze te prikkelen om meer te gaan bewegen? Loop je er ook wel eens tegen dat dat de ene groep ontzettend goed luistert naar jouw instructies en de andere groep totaal ongeïnteresseerd lijkt? Dan is de opleiding Kidsrunning Trainer echt iets voor jou!

Geslaagde eerste editie opleiding Kidsrunning Trainer

15 maart 2018 – Afgelopen zaterdag werd de allereerste editie van de opleiding Kidsrunning Trainer op sportcentrum Papendal georganiseerd. Deze opleiding is ontwikkeld op initiatief van Hardlooptrainers Nederland. Dit om in te spelen op de belangrijkste thema’s die (jeugd)looptrainers, maar ook docenten bewegingsonderwijs en andere professionals in de sport tegenkomen als het gaat om het beweeg- en loopniveau van onze kinderen. Een select gezelschap van 10 enthousiaste cursisten nam met succes deel aan deze aanvullende opleiding.