Laatste nieuws

Tips & Tricks

Training geven in warm weer: 7 tips

8 augustus 2018 - Na twee hittegolven over Nederland, is het even iets koeler. Nog altijd staat de thermometer nog dik in de twintig graden. Voor hardlopers is dat gevoelsmatig vaak aan de warme kant. Veel hardlopers keren terug van vakantie en starten weer hun trainingen. 7 tips om als trainer de warmte te verslaan.

Tips & Tricks

Start goed en je hardlopers blijven terugkomen

12 juli 2018 - Nu de zomervakanties voor de deur staat, een bijna filosofische kijk naar hoe hardlooptrainingen starten. Een goede start is essentieel, zeker voor een beginnend hardloper. Het geldt ook voor de zeer ervaren atleten. Het pleit meteen ook voor trainers en coaches die niet aanmoedigen om tot het uiterste te gaan.

vereniging

Jonge Nederlandse atleten scoren goed in Györ

9 juli 2018 - De Europese Kampioenschappen Atletiek onder de 18 jaar zitten erop. De afgelopen vier dagen hebben maar liefst 21 talentvolle Nederlandse atleten gestreden om het eremetaal in het Hongaarse Györ. En met succes: in totaal nemen ze zes medailles mee terug naar Nederland. Voor de loopsport valt de bronzen medaille op bij de 3000 meter, behaald door Ryan Oosting. Het lijkt een generatie atleten om in de gaten te houden, met daarbij hun coaches.

Tips & Tricks

Hardlopen in donker vraagt om mentale kracht

4 juli 2018 - Mentale kracht is net zo belangrijk voor een atleet als fysieke kracht. Dat heeft sportmerk ASICS nu wetenschappelijk aangetoond met het Blackout Track experiment. Een medaille of niet: een goed getrainde mind kan het verschil maken. Al eerder bleek uit onderzoek in 2014 dat optische flow sterk van invloed is op hardlopers.

Wilt u ook abonnee worden van ons magazine Proloop?

Klik snel hier