Het platform voor de hardlooptrainer in Nederland!

Lid worden? Klik hier

Nieuws

NOC*NSF wil geen clubactiviteiten en trainingen

NOC*NSF wil geen clubactiviteiten en trainingen

Het coronavirus raakt ook het sportleven volop. Sportkoepel NOC*NSF raadt alle verenigingsactiviteiten af. Door sociaal contact te mijden wil de sportkoepel dat alle sportverenigingen bijdragen aan het verminderen op de spreiding van het coronavirus. Hardlooptrainers Nederland volgt deze lijn.

NOC*NSF adviseert haar leden om alle clubbijeenkomsten - waaronder sportwedstrijden – tot en met 6 april 2020 af te gelasten. Daarnaast roepen we op om alle trainingslocaties voor topsporters voor dezelfde periode te sluiten.

Donderdagmiddag 12 maart heeft de Nederlandse regering nieuwe maatregelen genomen ter bestrijding van de verspreiding van het coronavirus. In het kort komen die er op neer dat wat begin van de week het advies was voor Noord-Brabant, nu voor heel Nederland geldt en tot en met 6 april.

Vandaar dat NOC*NSF opnieuw, en nu voor heel Nederland met klem adviseert alle sportevenementen waaronder de competitie-, oefen en trainingswedstrijden af te gelasten. In ieder geval tot en met 6 april.

Ook sociale contacten sterk verminderen

Het kabinet heeft voor heel Nederland ook opgeroepen sociale contacten in het algemeen sterk te verminderen. Deze oproep wordt door NOC*NSF ondersteund door de Nederlandse sport op te roepen om alle andere clubbijeenkomsten zoals trainingen, overleggen, vergaderingen en vieringen ook af te gelasten.

Ook niet meer trainen

Afgelopen week gold nog de regel dat evenementen tot 100 mensen door konden gaan. Waarbij trainers dat interpreteerden dat sommige trainingen wel door konden gaan. NOC*NSF is daar geen voorstander van. Op kritische vragen op onder meer Twitter antwoordt de koepel telkens dat ook in de sport contact verminderd moet worden en daarmee ook geen trainingen mogelijk zijn.

Vereniging Hardlooptrainers Nederland volgt de lijn van NOC*NSF en raadt trainingen af.Sluiten trainingslocaties topsporters

In aanvulling hierop verzoeken we om alle trainingsactiviteiten én huisvesting van sporters op topsportcentra en sublocaties te sluiten. Dit geldt voor de opleidingsprogramma's en de topsportprogramma's en dus ook voor de olympische, niet-olympische en paralympische sporters waarvoor in de afgelopen dagen een geïsoleerde trainingssetting tot stand is gebracht.

Dit artikel is geschreven op 16 maart 2020. Voor actuele adviezen, volg de richtlijnen van RIVM (.nl).

Wilt u ook abonnee worden van ons magazine Proloop?

Meld u nu dan aan!

Agenda

ALV Hardlooptrainers Nederland op 18 september 2020 – Jouw stem is nodig

ALV Hardlooptrainers Nederland

18-09-2020

Nijmegen
ALV
Lees meer
Opleiding TrailRunningTrainer-basis weer mogelijk in oktober 2020

Opleiding TrailRunningTrainer-basis oktober 2020

3-10-2020

Velp
Bijscholing
Lees meer