Springen meer trainers in de loopmarkt voor urban evenementen?
Elke urban trail draait om een bijzondere loopervaring: je komt door verschillende gebouwen, steegjes, binnentuinen waar je anders nooit komt. Dat is de lol ervan en deze markt groeit enorm.
Speciaal trainen voor dit evenement lijkt niet echt nodig. Het is een funrun, zonder tijdsregistratie. Vivian Kouwenhoven, projectleider van KLM Urban Trail Arnhem: “Als je het zwaar hebt gehad op de trappen van het stadhuis, kun je rustig even bijkomen. Het gaat niet om de snelste maar om de beleving van de stad.” Daarmee laat ze toch zien dat het onderwerp ‘kracht’ zeker een onderdeel zal zijn van specifieke trainingen. Dat is ook wat de trainer in gedachten heeft. De training voor het evenement in Arnhem valt uiteen in drie onderdelen:
Als je toch snel wilt zijn dat moet de pasfrequentie omhoog en dan heb je coördinatie nodig
“Als mensen een trap opgaan dan moet je het echt hebben van coördinatie en kracht. Niet iedereen kan met twee treden tegelijk een trap opgaan. Als je toch snel wilt zijn dan moet de pasfrequentie omhoog en dan heb je coördinatie nodig. Coördinatie en oefeningen daarvoor zijn echt wezenlijke onderdelen in deze training. Dat maakt het ook heel leuk om te doen. Je kent dat gevoel wel, als het goed gaat dan tik, tik, tik gaat het snel met die voeten. Dan zie je mensen echt in een flow door die stad gaan. Dat is mooi om te zien en het is heerlijk voor de lopers. Daarbij komt dat je goed je lijn moet bepalen om snel en energiezuinig door de stad te gaan. Het is echt een leuk onderdeel, de training in voorbereiding op deze vorm van trail. We kijken dan ook met plezier uit naar de extra training. Als dit goed gaat, bekijken we of we meer kunnen aanbieden voor trails door de stad of bij trailachtige evenementen in Arnhem,” meldt de trainer.
Aangezien de markt van urban trails groeit zal de vraag naar specifieke trainingen groeien. De animo is er. Het is een markt waar meer trainers op kunnen inspelen.