Het platform voor de hardlooptrainer in Nederland!

Lid worden? Klik hier

Nieuws

Start to Run start

Start to Run start

Vanaf deze week start op circa 80 locaties in Nederland weer de zevenweekse cursus Yakult Start to Run, powered by de Atletiekunie. Deelnemers leren van trainers in zeven weken op een verantwoorde manier hardlopen tot een afstand van 3 kilometer.

Foto: Ruud van Bragt / Atletiekunie

Met gezellige loopmaatjes krijgen de deelnemers iedere week een energieke training van ongeveer anderhalf uur. Samen werken zij toe naar de afsluitende ‘Start to Finish’ trainingsloop in de zevende week. Yakult Start to Run is de ‘eerste stap’ op weg naar fitter worden, kilo’s kwijtraken of gewoon lekker bewegen. Bijna 80.000 lopers hebben in het verleden deelgenomen aan de cursus, waarvan ruim 92% de eindstreep succesvol bereikt. Deze instapcursus leidt er vaak toe dat nieuwe lopers ook de weg vinden naar een loopgroep of vereniging.

25 minuten hardlopen

De trainingen zijn er op gericht dat tegen het einde van de zeven weken een hardloper 25 minuten aaneengesloten kan hardlopen. Er wordt op gecoacht om dat in het tempo te doen dat bij de hardloper past. Afgelopen jaar werd Start to run gewaardeerd met een 8,4, meldt de Atletiekunie. Het aantal locaties waar het startprogramma wordt gegeven is in de afgelopen jaren gedaald. Enkele jaren geleden waren er meer dan 200 startlocaties.

Natuurlijk heeft de Atletiekunie ook te maken met de coronamaatregelen. Daarom zijn onder meer voor Start to Run protocollen opgesteld onder de naam ‘verantwoord sporten in coronatijd’. Je vindt de protocollen onder deze link: Atletiekunie-protocollen

Compleet programma

Deelnemers aan de Yakult Start to Run hardloopcursus betalen € 49,50 en daarmee krijgen zij een breder pakket dan alleen de trainingen:

> 6 weken looptraining met begeleiding van een professionele trainer
> Gebruik van podcast met audiocoach voor je huiswerktrainingen
> De voedingsgids voor sporters (bijna 200 pagina's) vol gezonde tips en recepten
> Een mini-abonnement op het tijdschrift Runner's World (3 edities)
> Deelname aan de Start to the Finish loop (7e les) waarbij de hardloper en de groep laten zien dat dat zij 3 kilometer kunnen hardlopen

Wilt u ook abonnee worden van ons magazine Proloop?

Meld u nu dan aan!

Agenda

Opleiding TrailRunningTrainer-basis weer mogelijk in oktober 2020

Opleiding TrailRunningTrainer-basis oktober 2020

3-10-2020

Velp
Bijscholing
Lees meer
Maand van de Looptrainer 2020

Maand van de Looptrainer

01-11-2020

Online en Offline
Evenement
Lees meer