Het platform voor de hardlooptrainer in Nederland!

Lid worden? Klik hier

Nieuws

Tilburg Ten Miles verschuift in 2021 om meer vrijwilligers te trekken

Tilburg Ten Miles verschuift in 2021 om meer vrijwilligers te trekken

Hoe organiseer je een mooi hardloopevenement? Je hebt er in ieder geval veel vrijwilligers voor nodig. Dat is herkenbaar beeld voor veel clubs en trainers. Daarom verschuift de wedstrijd CZ Tilburg Ten Miles van 2021 naar eind september. De vrijwilligers zijn nodig om de mogelijke extra deelnemers in goede banen te leiden in dit coronaproof evenement.

Foto: CZ Tilburg Ten Miles

De 33e editie van de CZ Tilburg Ten Miles vindt plaats op zaterdag 25 en zondag 26 september 2021. Dat is de organisatie overeengekomen met de evenementencommissie van de gemeente Tilburg. Er waren diverse redenen om het eerste weekeinde van september in te ruilen voor het laatste. Vooral een te verwachten toename van het aantal deelnemers en de werving van vrijwilligers zijn van belang geweest bij deze keuze.

Werven van 500 tot 600 vrijwilligers

“In 2021 en 2022 lopen de schoolvakanties tot en met het eerste weekeinde van september. Dat maakt het voor ons als organisatie lastig om wervende acties te voeren richting de scholen en opleidingen”, aldus Henk van Doremalen, directeur van het evenement. “Ook een organisatie als de scouting, die vele vrijwilligers levert, gaat pas na de vakantie echt van start. Met name het werven van de 500 tot 600 vrijwilligers die het evenement nodig heeft, wordt steeds lastiger. Van studentenorganisaties krijgen we het signaal dat eerste weekeinde van september niet haalbaar is omdat het school- en academisch jaar net begint. Enkele weken later verwachten we dat de studenten beschikbaar zijn om mee te lopen of als vrijwilliger actief te zijn.”

Bijkomend effect is dat de CZ Tilburg Ten Miles in 2021 twee weken voor het grootste Golazo evenement in Zuid-Nederland zit, de marathon van Eindhoven. De 10 km of 10 EM in Tilburg is nu een mooi opstapje naar die marathon.

De organisatie heeft van de gemeente ook te horen gekregen dat het nieuwe uitgezette parcours van 2020, waar veel werk in was gestopt en dat niet gebruikt is, in principe haalbaar is voor de editie 2021. Dat betekent dat de finish op de Burgemeester Brokxlaan kan blijven, en de afhandeling op het parkeerterrein plaatsvindt. De start van de kortere onderdelen in de ochtend blijft bij de Willem II passage, de start van de beide hoofdonderdelen, 10 km en 10 EM is op de Besterdring nabij het Besterdplein.

Resultaat Digitaal evenement 2020

De CZ Tilburg Ten Miles Challenge die afgelopen dagen gehouden is trok ruim 3600 deelnemers met veel belangstelling uit België en enkele tientallen deelnemers uit Frankrijk en Duitsland. De organisatie is verheugd dat ze in deze coronaperiode zoveel mensen toch actief aan het bewegen heeft gekregen middels de Challenge.

Wilt u ook abonnee worden van ons magazine Proloop?

Meld u nu dan aan!

Agenda

Opleiding TrailRunningTrainer-basis weer mogelijk in oktober 2020

Opleiding TrailRunningTrainer-basis oktober 2020

3-10-2020

Velp
Bijscholing
Lees meer
Maand van de Looptrainer 2020

Maand van de Looptrainer

01-11-2020

Online en Offline
Evenement
Lees meer