Het platform voor de hardlooptrainer in Nederland!

Lid worden? Klik hier

Nieuws

Hassan en Krumins niet naar WK halve marathon

Hassan en Krumins niet naar WK halve marathon

De geselecteerde atleten voor WK halve marathon zien af van deelname, meldt de Atletiekunie. Zowel Sifan Hassan als Susan Krumins hebben een streep gezet door hun plannen voor deelname aan het WK halve marathon in Polen dat op 17 oktober plaatsvindt.

Foto: Erik van Leeuwen / Atletiekunie
Krumins en Hassan liepen afgelopen jaar samen op de baan tijdens de WK atletiek in Doha.

Dat is toch een tegenvaller. Vooral Hassan leek te koersen naar een podiumplaats in de afgelopen weken, gezien de stevige trainingsopbouw. Wellicht was afgelopen weekend net té zwaar. Atlete Sifan Hassan heeft na een kort maar vermoeiend seizoen besloten af te zien van deelname aan het WK halve marathon in Polen. Na het verbreken van het Europese Record op de 10.000 meter afgelopen weekend in Hengelo (29.36.67), heeft Sifan samen met coach Tim Rowberry besloten het seizoen vervroegd af te breken. Na een korte vakantie zal de training voor het Olympische seizoen weer worden opgepakt.

Sifan Hassan: “Het was een kort maar zwaar wedstrijdseizoen na een onzekere voorbereiding. Ik ben tevreden met waar ik op dit moment sta, maar ik voel dat het nu beter is om even rust te nemen en daarna de training richting Olympische Spelen weer op te pakken."

Susan Krumins heeft lichte blessure

Bij Susan Krumins speelde deze week een blessure op waardoor de belasting van een halve marathon op topniveau een te groot risico oplevert. Een laatste trainingstest leverde niet het gewenste resultaat.

Wilt u ook abonnee worden van ons magazine Proloop?

Meld u nu dan aan!

Agenda

Algemene Ledenvergadering Hardlooptrainers Nederland woensdag 21 april 2021

ALV Hardlooptrainers Nederland

21/04/2021

Online
ALV
Lees meer