Het platform voor de hardlooptrainer in Nederland!

Lid worden? Klik hier

Nieuws

Met beleving willen hardlopers meer virtuele runs

Met beleving willen hardlopers meer virtuele runs

De NN Running Day was afgelopen zondag 11 oktober een succes met een grote verscheidenheid in de virtuele opkomst. In totaal liepen ruim 14.000 deelnemers met de belevingsapp MyTrace verschillende afstanden in de sfeer van de bekende hardloopevenementen uit onder meer Rotterdam, Groningen, Eindhoven, Utrecht en Maastricht. Door de beleving in de app vragen hardlopers om meer van deze runs en die komen er ook. Precies op de dagen dat de jubileumeditie van de Rotterdam marathon gelopen zou worden.

Deelnemers uit de grote Nederlandse steden waren hierbij natuurlijk vertegenwoordigd, maar ook op Schiermonnikoog (Friesland), in Stampersgat (Noord-Brabant), Biggekerke (Zeeland) en ver buiten de landsgrenzen werd deelgenomen aan het virtuele evenement. De NN Hardloopplanner bleek met meer dan 75.000 downloads door ruim 8.500 deelnemers een populaire tool voor het plannen van een eigen route van voordeur tot voordeur. Dat leverde uiteindelijk 14.000 deelnemers op.

Weer hardloopschoenen aan op 24 en 25 oktober 2020

Op 24 en 25 oktober aanstaande - de dagen waarop de uitgestelde jubileumeditie van de NN Marathon Rotterdam dit jaar eigenlijk zou plaatsvinden - vindt de volgende editie van NN Running Day plaats. Gratis inschrijven is nu mogelijk via www.nnrunningday.nl.

Deelnemers van NN Running Day waren via de MyTrace app op zondag verzekerd van de beleving van een fysiek evenement, compleet met startschot, juichend publiek en een digitaal medaille-moment. En dat leverde zondag veel enthousiaste reacties op.

NN Running Day stond in het teken van diversiteit, zowel qua deelnemers als runs. Zo deed de jongste deelnemer (12 jaar) mee aan de City Run Rotterdam, terwijl de oudste deelnemer (92 jaar) de Menzis 4 Mijl van Groningen voltooide. Ook van Running Blind, een initiatief om mensen met een visuele beperking te helpen gezond te bewegen, waren verschillende teams met een speciaal ontwikkelde, corona-proof stok op pad om de 1,5 meter afstand tussen loper en buddy te bewaren.

Wereldwijde beleving

NN Running Day was niet alleen in Nederland een groot succes. Op allerlei plekken in de wereld werd ‘samen’ en op afstand hardgelopen. De NN Marathon Rotterdam was het populairste evenement wereldwijd en werd onder andere gelopen door deelnemers uit Kaapstad (Zuid-Afrika), Long Island City (New York, VS), São Paulo (Brazilië) en Bangkok (Thailand). Maar ook in Beijing (China) en Madrid (Spanje) en van Alvesta (Zweden) tot Benowa (Australië) waren lopers enthousiast over de beleving van NN Running Day.

Abdi Nageeye wint kwart marathon

De afstanden van de NN Marathon Rotterdam waren veruit favoriet onder de deelnemers - en niet zonder resultaat. De beste tijd van de AA Drink 1/4 Marathon Rotterdam, het onderdeel met de meeste deelnemers, werd gelopen door Abdi Nageeye (vierde tijdens de NN Marathon Rotterdam in 2019) in een tijd van 00:33:40.

Extra editie NN Running Day op 24 en 25 oktober 2020

Organisator Golazo en hoofdsponsor Nationale-Nederlanden pakken door naar aanleiding van dit succes en kondigen een nieuwe editie aan van NN Running Day op 24 en 25 oktober 2020. Opnieuw sluiten meerdere hardloopevenementen zich aan voor een tweede editie van de virtuele run met de MyTrace belevingsapp.

Wilt u ook abonnee worden van ons magazine Proloop?

Meld u nu dan aan!