Het platform voor de hardlooptrainer in Nederland!

Lid worden? Klik hier

Nieuws

Twee keer Zevenheuvelenloop in 2021

Twee keer Zevenheuvelenloop in 2021

De organisator van de Zevenheuvelenloop heeft een gewaagd plan om in 2021 tweemaal de Zevenheuvelenloop te houden. Eén om de loop van 2020 in te halen en in het najaar de Zevenheuvelenloop van 2021. Je moet het maar durven in deze tijd van variërende maatregelen.

Foto: NN Zevenheuvelenloop

De doelstelling is om de 37e editie in het voorjaar in te halen en de 38e editie in het gebruikelijke derde weekend in november 2021 te houden. De Alfa Laval Stevensloop gaat in 2021 niet door, omdat de organisatie Stichting Zevenheuvelenloop voorziet dat het niet mogelijk is om een veilige en verantwoorde editie van de stadsloop midden in het centrum van Nijmegen te houden.

Voorjaarseditie maar nog geen datum

Uit een rondvraag onder de ingeschreven deelnemers voor de 37e editie van de Zevenheuvelenloop blijkt dat ruim twee derde hier aan mee wil doen. Daarom treft de organisatie voorbereidingen om de 37e editie zo snel mogelijk neer te zetten als evenementen weer zijn toegestaan. Het vaststellen van een datum in het voorjaar is nu nog niet mogelijk. Hierbij is de organisatie onder andere afhankelijk van de vergunningverlening door de gemeente Nijmegen en Berg en Dal en stakeholders zoals sponsoren, vrijwilligers en leveranciers.

Alexander Vandevelde, directeur Stichting Zevenheuvelenloop: “Als de kans zich voordoet om de 37e NN Zevenheuvelenloop te organiseren in het voorjaar, dan pakken we die. We houden nauw contact met de gemeente Nijmegen en Berg en Dal en zodra het verantwoord is, zetten we binnen acht weken een NN Zevenheuvelenloop op poten. We moedigen iedereen aan om te blijven trainen voor de NN Zevenheuvelenloop. Samen met Mike Foppen en Susan Krumins willen we lopers inspireren om fit de winter door te komen.

De Stichting Zevenheuvelenloop houdt de lopers de komende periode op de hoogte van ontwikkelingen binnen de organisatie. Als de datum voor de 37e NN Zevenheuvelenloop is vastgesteld, dan worden lopers daarvan op de hoogte gebracht.

De 38e editie van de NN Zevenheuvelenloop staat op zaterdag 20 en zondag 21 november gepland.

Wilt u ook abonnee worden van ons magazine Proloop?

Meld u nu dan aan!