Het platform voor de hardlooptrainer in Nederland!

Lid worden? Klik hier

Nieuws

Terug naar gedeeltelijke lockdown voor de sport

Terug naar gedeeltelijke lockdown voor de sport

De sinds 4 november aangescherpte maatregelen ter bestrijding van het coronavirus worden niet verlengd en we gaan per 19 november 00.00 uur terug naar de maatregelen zoals die gelden sinds het instellen van de gedeeltelijke lockdown van 13 oktober 2020. Dat heeft het kabinet dinsdagavond laten weten.

Groepjes van 4 en 1,5 meter afstand

Voor de sport betekent dit dat iedereen vanaf achttien jaar alleen mag sporten op anderhalve meter afstand en alleen individueel of in groepjes van maximaal vier personen. Wedstrijden zijn niet toegestaan, kantines, douches en kleedkamers zijn gesloten.

Voor de topsport en de jeugd tot achttien jaar gelden uitzonderingen. De jeugd tot achttien jaar mag blijven sporten in teamverband zonder dat ze anderhalve meter afstand in acht hoeven te nemen, de competitie ligt wel stil. Topsporters mogen blijven sporten op aangewezen topsportlocaties.

Viertal basisregels voor hardlooptrainingen

> Voor binnensporten geldt een maximum van 4 personen per groepje (exclusief instructeur). En er geldt een maximum van 30 personen per zelfstandige ruimte. Zij houden onderling 1,5 meter afstand.

> Voor buitensporten geldt een maximum van 4 personen per groepje (exclusief instructeur). Zij houden onderling 1,5 meter afstand.

> Meerdere groepjes naast elkaar is mogelijk, zolang zij onderling niet mengen.

> Voor trainingen voor volwassenen geldt binnen en buiten een maximum van 4 personen per groepje (exclusief instructeur). Er geldt een maximum van 30 personen per zelfstandige ruimte. Zij houden onderling 1,5 meter afstand en mengen niet onderling.

>> Bekijk hier het overzicht van de maatregelen voor de sport op de website van de Rijksoverheid.

Wilt u ook abonnee worden van ons magazine Proloop?

Meld u nu dan aan!