5 Tips voor trainers voor Global Running Day 2023

26 mei 2023

Global Running Day komt eraan, woensdag 7 juni 2023. 5 tips voor jou als trainer.

- Global Running Day 2023 valt op woensdag 7 juni. Het is de jaarlijkse dag om het plezier in het hardlopen te vieren en mensen te inspireren om in beweging te komen. Als trainer en vereniging kun je gebruik maken van de groeiende populariteit van deze dag.

- Of het nu om doorgewinterde hardlopers of beginners gaat, maak voor hen op deze dag een opvallende extra training. Laat zien dat je als trainer passie hebt voor de hardloopsport. Advies van Hardlooptrainers Nederland: Het is vooral een extra training om te inspireren.

- Check ook de Global Running Day site voor inspiratie.

- Loopgroepen en verenigingen organiseren soms een extra training maar je kunt ook digitaal of virtueel als trainer een extra training geven.

- Vergeet niet je training op sociale media te delen met de hashtag #GlobalRunningDay en moedig je lopers en hun vrienden en familie aan om mee te doen.

- De loopsport wordt vaak door trainers verbonden aan trainen, presteren en beter worden. Hardlopen is niet alleen goed voor je fysieke gezondheid, maar ook voor je mentale welzijn. Veel nieuwe lopers zijn daar gevoelig voor. Het kan je helpen stress te verminderen, je humeur te verbeteren en je zelfvertrouwen te vergroten. Met die gedachte maakte Atletiekunie een filmpje voor Global Running Day 2023.

Plan het in, maak die opvallende training en deel het in jouw mediakanalen on- en offline. Maak er een mooie dag van en veel plezier met Global Running Day 2023.

Deel dit artikel