Alex Gijsbers over Ledendag 2023 - Vooral een doe-clinic

07 juli 2023

Alex Gijsbers is een vaste opleider bij de eigen Opleiding TrailRunningTrainer-basis van Hardlooptrainers Nederland. Die gedegen opleiding van 3 dagen is voor de Ledendag 2023 van Hardlooptrainers Nederland op vrijdag 15 september omgezet naar een clinic van een uur. Om 13.15 start de Ledendag bij het centraal gelegen Lunteren.

Je krijgt als bezoekende trainer op de Ledendag uiteraard niet de hele inhoud van de opleiding voorgeschoteld. Alex hoefde niet lang na te denken over wat trainers uit deze ledendag als meerwaarde kunnen halen. Samengevat is het de combinatie van Kracht & Coördinatie. Achterover leunen is er niet bij, je moet aan de bak.

Kracht & Coördinatie klinkt kort en krachtig maar je moet als trainer voor de trails opnieuw het hardlopen aanleren. Het trailen vraagt ook een gedegen aanpak om het over te kunnen dragen aan hardlopers. Hij zal het gras niet voor de voeten wegmaaien van opleidingsdekundige Frank Thüss die speciaal een clinic voor de Ledendag maakt over didactiek. Dat wordt complementair aan wat Alex in de trail clinic geeft. Daarom de reactie van Alex hoe hij zijn clinic ziet voor de Ledendag 2023 Hardlooptrainers Nederland.

Skills trainen trailrunning

Ales Gijsbers: “We gaan aan de slag in mijn clinic met wat techniek én met kracht. Dat is nodig omdat opnieuw te leren als trainer. Het is heel anders dan in de wegatletiek. Ik ben zelf ook lang opleider geweest bij de Atletiekunie voor looptrainer niveau 3. Coördinatie en kracht voor het lopen op de trails is echt anders dan op de weg. Ik train bij de clinic enkele technieken en we doen dat op korte hellingen. Het klinkt misschien wat raar maar je moet trainers aan de hand nemen om hen over de trails te leren. Je moet als trainer die op de trails hardlopers wil trainen meer kijken naar wat een hardloper al kan en daar geef je een meerwaarde aan mee.” Hoe ziet de mix eruit? ”Het is tegelijkertijd uitleg, ervaren en trainen van coördinatie en kracht. Het is vooral een doe-clinic,” benadrukt Alex dat je als trainer ook echt aan de bak moet.

De clinics

De clinics worden gegeven door ervaren trainers Derk Elemans (concentrisch en excentrisch bewegen), Frank Thüss (succes in de training met didactiek), Ronald Smidts (geheimen in trainingen voor de jeugd) en Alex Gijsbers (skills in trainen trailrunning).

Frank, Ronald en Alex geven ook opleidingen in deze onderwerpen voor Hardlooptrainers Nederland. De clinics gaan in op onderdelen en highlights maar vervangen uiteraard niet de complete opleidingen. Je leert skills die je in de breedte versterken, over beter trainen, didactiek, trainen met jeugd en skills voor het trainen in trailrunning

Buffet, netwerken & Trainerscafé

Na het middagprogramma met de 4 clinics komt er een buffet. Na het buffet is er een avondprogramma, het Trainerscafé met een nu nog geheime gast aan tafel. Met een gespreksleider en de tafelgasten en de aanwezige trainers gaan we in op wat leeft bij de trainers. Trainers houden van oplossingen. Wie weet komen daar pareltjes uit die je tot nieuwe inzichten brengen.

Tijdlijn Ledendag Hardlooptrainers Nederland 2023

13.15

Ontvangst.
Registratie, badges of naamsticker ophalen. En natuurlijk even kennismaken en netwerken. Daarna ga je aan de slag met de 4 clinics.

13.45

Start 1ste clinic

14.45

Start 2de clinic

15.45

Start 3de clinic

16.45

Start 4de clinic

17.45

Einde van de clinics

17.30

Buffet

19.00

 Avondprogramma Trainerscafé

Avondprogramma Trainerscafé

Onder leiding van een gespreksleider gaan we het gesprek aan tussen tafelgasten en publiek. Wat leeft er bij trainers? Wat willen trainers toepassen en hoe doe je dat? Het tafelgesprek met trainers aan tafel en het publiek is op anderhalf uur ingeschat maar het kan variëren.

Locatie

Hotel ‘Restaurant de Goudsberg’ en omgeving voor de clinics.

Adres:
Restaurant de Goudsberg
Hessenweg 65
6741 JP Lunteren

De locatie is vooral geschikt om per auto te bereiken. Ben je met het openbaar vervoer? Reis naar station Lunteren, bel de organisatie en een aantal keren rijdt Hardlooptrainers Nederland tussen het station en de locatie van de ledendag. Of pak een duurzame OV-fiets, het is slechts ongeveer 7 minuten fietsen (2,8 km).

Prijs voor leden is slechts 25 euro

De Ledendag Hardlooptrainers Nederland 2023 kost voor leden slechts 25 euro. De prijs voor niet-leden is 150 euro. Of je wordt lid van Hardlooptrainers Nederland vóór 1 september 2023 plus het bedrag van 25 euro voor de Ledendag 2023. Zo word je lid van Hardlooptrainers Nederland.

Meld je aan:

Ja, ik doe mee

Deel dit artikel