Frank Thüss over Ledendag 2023: “Niveau trainers verhogen van instructeurs naar trainers”

20 juli 2023
Frank Thüss uiterst rechts als opleider bij de groep geslaagden van de Opleiding TrailRunningTrainer – basis, najaar 2021.

Hardlooptrainers Nederland vindt het belangrijk om tot een gedegen goed onderbouwd niveau van hardlooptrainers te komen en daarin mag het onderwerp ‘didactiek’ niet ontbreken. Opleidingsdeskundige Frank Thüss is bij meerdere opleidingen van Hardlooptrainers Nederland betrokken. Tijdens de Ledendag 2023 op 15 september in Lunteren biedt expert Frank jou de kans om het trainer-leergesprek onder de knie te krijgen.

Trainer-leergesprek

Frank Thüss is verbonden aan de HAN als Docent Learning & Development in Organisations. Voor Hardlooptrainers Nederland ontwikkelde hij een dagdeel durende workshop over didactiek voor hardlooptrainers. Treffend noemt Frank de Ledendag 2023 een “Proeverij”. Je krijgt in het uur van zijn clinic tijdens de Ledendag niet de samenvatting van zijn workshop maar één onderdeel wordt helemaal uitgewerkt en dat is het ‘onderwijs-leergesprek voor trainers’. Wie weet bezit jij de skills na afloop voor dit ‘trainer-leergesprek’ met je sporters.

“Essentieel”

Frank: “Het onderwijs-leergesprek is essentieel in de didactische aanpak van trainingen. Dit is al getest bij een atletiekvereniging en een hardloopgroep.” Dat klinkt mooi en wat krijg je dan als trainer? “Hoe bereid je je goed voor op een training? Denk aan de voorkennis die er is bij je lopers maar ook aan de motivatie van je hardlopers. Daar zijn meerdere technieken voor en die gaan we oefenen in de clinic. Je staat misschien wel stil in deze clinic maar je bent iedere minuut aan de slag met oefeningen. Hoe sta jij voor een groep en hoe praat je me hen. Je oefent tijdens de clinic met je mede-trainers. Om een voorbeeld te geven, je plant een heuveltraining en wat wordt dan de didactiek voor die training?”

Frank Thüss is voor deze Ledendag 2023 gevraagd omdat veelal trainers meer instructeurs lijken en met een volwaardig didactische aanpak word je een trainer.

De clinics

De clinics tijdens de Ledendag 2023 worden gegeven door ervaren trainers Derk Elemans (concentrisch en excentrisch bewegen), Frank Thüss (succes in de training met didactiek), Ronald Smidts (geheimen in trainingen voor de jeugd) en Alex Gijsbers (skills in trainen trailrunning).

Locatie

Hotel ‘Restaurant de Goudsberg’ en omgeving, voor de clinics.

Adres
Restaurant de Goudsberg
Hessenweg 65
6741 JP  Lunteren

De locatie is vooral geschikt om per auto te bereiken. Ben je met het openbaar vervoer? Reis naar station Lunteren, bel de organisatie en je wordt opgehaald. Een aantal keren rijdt Hardlooptrainers Nederland tussen het station en de locatie van de ledendag. Óf pak een duurzame OV-fiets, het is ongeveer 7 minuten fietsen (2,8 km).

Buffet, netwerken & Trainerscafé

Na het middagprogramma met de 4 clinics komt er een buffet. Na het buffet is er een avondprogramma, het Trainerscafé met een nu nog geheime gast aan tafel. Met een gespreksleider en de tafelgasten en de aanwezige trainers gaan we in op wat leeft bij de trainers. Trainers houden van oplossingen. Wie weet komen daar pareltjes uit die je tot nieuwe inzichten brengen.

Tijdlijn Ledendag Hardlooptrainers Nederland 2023

13.15

Ontvangst.
Registratie, badges of naamsticker ophalen. En natuurlijk even kennismaken en netwerken. Daarna ga je aan de slag met de 4 clinics.

13.45

Start 1ste clinic

14.45

Start 2de clinic

15.45

Start 3de clinic

16.45

Start 4de clinic

17.45

Einde van de clinics

17.30

Buffet

19.00

 Avondprogramma Trainerscafé

De Atletiekunie kent 2 punten toe voor de bij hen aangesloten trainers die op deze dag aanwezig zijn.

Avondprogramma Trainerscafé

Onder leiding van een gespreksleider gaan we het gesprek aan tussen tafelgasten en publiek. Wat leeft er bij trainers? Wat willen trainers toepassen en hoe doe je dat? Het tafelgesprek met trainers aan tafel en het publiek is op anderhalf uur ingeschat maar het kan variëren.

Prijs voor leden is slechts 25 euro

De Ledendag Hardlooptrainers Nederland 2023 kost voor leden slechts 25 euro. De prijs voor niet-leden is 150 euro. Of je wordt lid van Hardlooptrainers Nederland vóór 1 september 2023 plus het bedrag van 25 euro voor de Ledendag 2023. Zo word je lid van Hardlooptrainers Nederland.

Voor deze middag- en avond kent de Atletiekunie 2 punten toe voor de aangesloten trainers.

Meld je aan:

Ja, ik doe mee

Deel dit artikel