Ronald Smidts over Ledendag 2023: Loopscholing en spelvormen voor de jeugd

24 augustus 2023

Wie de nieuwe generatie hardlopers opleidt, maakt atletiek en hardlopen tot een sport die fris en kansrijk blijft. Jeugdtrainer Ronald Smidts is er dan ook zeker bij tijdens de Ledendag. De Hardlooptrainers Nederland Ledendag 2023 is op 15 september in Lunteren en expert Ronald biedt jou de kans om goed in te gaan op loopscholing en spelvormen voor de jeugd.

Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst

Hardlooptrainers Nederland bracht in 2022 opnieuw de Opleiding Kidsrunning uit en vroeg Ronald Smidts als opleider. Ronald heeft veel ervaring met de jeugd door zijn werk in het onderwijs en in de atletiek. Hij trainde onder meer de jeugd bij atletiekvereniging Ciko ’66. Hij heeft een berg aan ervaring en die wil hij graag met je delen in de clinic van de Ledendag. Uiteraard krijg je niet de hele Opleiding Kidsrunning voorgeschoteld maar Ronald pakt er een paar highlights uit.

Ronald: “Absoluut gaan we eerst aan de slag met een deel theorie. Wat is er aan de hand? Het geven van looptrainingen is compleet anders dan als je een groep volwassenen voor je hebt. Er zijn echt andere do’s en dont’s in het geven van trainingen en de didactiek bij de jeugd. Maar ik maak er ook graag een praktische clinic van en we gaan zeker aan de slag met enkele oefeningen in loopscholing. Ik laat je ook zien hoe je een paar spelvSormen kunt aanbieden. We hebben maar een uur voor de clinic en die zit helemaal vol met dit programma.”

De clinics

De clinics worden gegeven door ervaren trainers Derk Elemans (concentrisch en excentrisch bewegen), Frank Thüss (succes in de training met didactiek), Ronald Smidts (geheimen in trainingen voor de jeugd) en Alex Gijsbers (skills in trainen trailrunning).

Frank, Ronald en Alex geven ook opleidingen in deze onderwerpen voor Hardlooptrainers Nederland. De clinics gaan in op onderdelen en highlights maar vervangen uiteraard niet de complete opleidingen. Je leert skills die je in de breedte versterken, over beter trainen, didactiek, trainen met jeugd en skills voor het trainen in trailrunning.

Programma

Het programma in hoofdlijnen. De Hardlooptrainers Nederland Ledendag 2023 is op vrijdagmiddag en -avond 15 september in Lunteren.

Het is een middag- en avondprogramma zodat je het nog kan combineren met andere activiteiten op de vrijdag. Het programma loopt van 13.15 (ontvangst) met de 4 clinics, buffet en avond talkshow met een bekende trainer aan tafel en dat duurt tot ongeveer 20.30.

Locatie:

Hotel ‘Restaurant de Goudsberg’ en omgeving, voor de clinics.

Adres: Restaurant de Goudsberg
Hessenweg 65
6741 JP Lunteren

De locatie is vooral geschikt om per auto te bereiken. Ben je met het openbaar vervoer? Reis naar station Lunteren, bel de organisatie en je wordt opgehaald. Een aantal keren rijdt Hardlooptrainers Nederland tussen het station en de locatie van de ledendag. Óf pak een duurzame OV-fiets vanaf het station, het is ongeveer 7 minuten fietsen (2,8 km).

Prijs voor leden slechts 25 euro

De Ledendag Hardlooptrainers Nederland 2023 kost voor leden slechts 25 euro. De prijs voor niet-leden is 150 euro, maar word je lid van Hardlooptrainers Nederland vóór 31 augustus 2023 dan betaal je ook het bedrag van 25 euro voor de ledendag. Zo word je lid van Hardlooptrainers Nederland

Inschrijven tot 31 augustus

De inschrijving voor de Ledendag 2023 van Hardlooptrainers Nederland sluit op 31 augustus. Twijfel niet lange en schrijf je snel in.

De Atletiekunie waardeert het volgen van de vier clincs op de Ledendag 2023 met 2 punten voor aangesloten trainers.

Deel dit artikel