Leren van gamechangers in de sport

22 december 2023

Merijn en Thijs Zeeman bevragen bekende gamechangers uit de sportwereld in nieuwe podcast. Meteen in de eerste aflevering wordt Charles van CommenŽe achter de microfoon gezet. Als trainer wil je toch graag weten hoe hij atleten liet groeien.

In de sportwereld heb je van die mensen die het anders doen. Die de status-quo uitdagen en grenzen verleggen. Gamechangers. Zij hebben door hun enthousiasme, lef en doorzettingsvermogen hun tak van sport blijvend veranderd. Die mensen vertellen in de nieuwe wekelijkse podcast Gamechangers, onder leiding van de broers Merijn en Thijs Zeeman, hoe ze dat hebben gedaan. Gamechangers is vanaf zaterdag 16 december te beluisteren op onder meer Spotify en Apple Podcasts. 
Gamechangers is een productie van Corti Media. Merijn weet veel van topsport in de praktijk, als sportief directeur van de Visma-Lease a bike wielerploeg.

Journalist Thijs en ervaringsdeskundige Merijn bevragen iedere aflevering een bekende gamechanger. Van atletiekcoach Charles van Commenée die een scherpe prestatiecultuur creëerde in Groot-Brittannië en zo zorgde dat de Britse atleten zeer succesvol waren op de Olympische Spelen van Londen in 2012. Tot de zwemcoach van Pieter van den Hoogenband, Jacco Verhaeren die durfde de focus te verleggen van zo hard mogelijk trainen naar zo slim mogelijk trainen. Met wereldrecords tot gevolg.

Met een vooruitziende blik initieerden alle gasten een belangrijke verandering binnen hun sport en gaven ze hun ideeën daadwerkelijk handen en voeten.

Thijs en Merijn Zeeman: “De gamechangers zijn een inspiratiebron voor iedereen binnen en buiten de sportwereld met dezelfde mindset. Onze podcast is voor degenen die willen veranderen, maar niet weten waar te beginnen. Maar zeker ook voor degenen die gewoon houden van een inspirerend verhaal.”

Gamechangers is vanaf sinds 16 december 2023 elke week te beluisteren via o.a. Spotify en Apple Podcasts. De eerste gamechanger die te gast is, is Jacco Verhaeren.

Deel dit artikel