Sportcafé Themagericht looptechniek oefenen

03 februari 2024

In samenwerking met de ervaren trainer Ronald Valkenburg biedt Hardlooptrainers Nederland het Sportcafé aan ‘Themagericht looptechniek oefenen’ op woensdag 27 maart in IJsselstein. Achtergrond, techniek, debat over de functionaliteit en je gaat naar huis met heel veel inspiratie.

Ronald over de achtergrond van dit verrassende Sportcafé: “In het algemeen bestaan looptechnische oefeningen (‘loopscholing’) uit een vast repertoire. Wie herkent ze niet: hakken-billen, skippings, tripplings, loopsprongen, pendelloop of andere oefenvormen. Niks mis mee, maar of ze altijd even functioneel zijn, is de vraag? Functioneel wil zeggen dat deze oefeningen direct een bijdrage leveren aan de efficiëntie van de loopbeweging van de betreffende loper(s). Met andere woorden: wat wil je als trainer graag verbeteren en wat is daarbij de juiste oefenvorm op het gebied van de looptechniek? Ook willen de meeste trainers graag variatie in hun repertoire bij het trainen van de looptechniek, wat niet altijd even gemakkelijk te bedenken is.”

Praktisch

Sportcafé Themagericht looptechniek oefenen
Inhoud: Oefenvormen worden besproken, debat over looptechniek maar het is géén training
Tijd: 19.00 Locatie gaat open en ontvangst met koffie. Einde avond rond 21.30 Halverwege is er een pauze om te netwerken
Parkeren: Parkeren kan op het parkeerterrein dichtbij de locatie.
OV: Dichtstbijzijnde bushalte ‘Overwaard’ in IJsselstein
Adres: REactive Leefstijl en Hardloopcentrum. Utrechtsestraat 7, 3401 CS IJsselstein.

Maak je looptechniekschema

In deze presentatie wordt besproken hoe je gevarieerd de looptechniek kunt oefenen en functioneel kunt maken. En hoe je als trainer met behulp van een centraal looptechniekschema het hele seizoen je lopers kan blijven inspireren. Door themagericht te werken ontstaan er gevarieerde oefeningen die aansluiten bij de belangrijke aspecten van de looptechniek. “Onze ervaringen hierbij zijn dat het oefenen van de looptechniek zo voor zowel de hardlopers als de trainers een leuke, gevarieerde en motiverende oefenvorm is en blijft,” voegt Ronald toe. Ronald gaat graag het debat aan over nut, plezier en noodzaak van looptechnische oefeningen.

Ronald Valkenburg

Ronald Valkenburg is samen met Elma Sandee eigenaar van Leefstijl- en Hardloopcentrum REactive te IJsselstein en schrijver van het boek Bewust Hardlopen. Ronald is 35 jaar hardlooptrainer, sportfysiotherapeut en sportpodoloog, met een specialisatie in bewegings- en blessureanalyses en inspanningstesten. Verder is hij trainersopleider en leefstijlcoach.

Inschrijven

Sportcafé Themagericht looptechniek oefenen op woensdag 27 maart kost voor leden van Hardlooptrainers Nederland slechts 25 euro. Niet-leden betalen 45 euro. (Tip: erkende trainers kunnen lid worden van Hardlooptrainers Nederland vanaf 75 euro per jaar. Dat is het tarief van 2024. Dan kan je de ledenkorting meepakken voor dit Sportcafé.)

Inschrijven Sportcafé Themagericht looptechniek oefenen

Deel dit artikel