Wintereditie Opleiding TrailRunningTrainer – basis januari en februari 2020

10 oktober 2019

De Opleiding TrailRunning Trainer – basis blijft populair en daarom heeft organisator Hardlooptrainers Nederland besloten om een editie in de winter van 2020 te organiseren. Voor deze editie geldt, vol is vol.

Opleiding Trailrunning Trainer – basis in de winter van 2020 vindt plaats in januari en februari. Dit zijn de dagen:

  • 19 januari 2020
  • 2 februari 2020
  • 16 februari 2020 (examendag)

Visie van de opleider

Alex Gijsbers is mede-opleider. Als loper heeft hij de laatste jaren alles wel gedaan tot aan een trailrun over de Annapurna-trail aan toe. De laatste jaren was hij ook actief als praktijkbegeleider en opleider voor de Atletiekunie voor de opleidingen niveau 2 en 3 (BLT 2 en 3) en de Nijmeegse Funrunners voor de opleiding Recreatief Looptrainer (tevens BLT 3).

Volgens Alex Gijsbers is het goed dat er een opleiding is gekomen bovenop de basisopleiding trainer recreanten. "Een specialisatie die vraagt om expertise. Je kunt in den lande wel clinics volgen, maar je hoeft je daarbij niet specifiek iets eigen te maken of te doen. Deze opleiding voldoet daar wel aan. Ik denk dat met name de diversiteit aan oefeningen voor veel van de deelnemers een eye-opener is. Er is veel aandacht voor beweeglijkheid en kracht en dan de vraag hoe je dat in een kwartier tot 20 minuten kunt inpassen in je reguliere training.”

Dat is techniek maar word je ook beter als trainer en coach?

Alex: “Er is echt aandacht voor de vraag hoe je een en ander gaat overbrengen naar je lopers. Dus niet het herhalen van een trucje dat je bij een ander hebt gezien. Je ziet dat ook terug in de lesvoorbereidingsformulieren. Vanuit didactisch oogpunt spreekt men uit wat men wil gaan overbrengen. Wel zie je dat de praktijk daarin soms nog achterblijft bij de theorie. Dat is voor ons een aandachtspunt. Een fijn compliment vind ik het als iemand opmerkt dat hij verbaasd is dat je iemand op wel zeven manieren kunt leren afdalen. Dat is het mooie aan dit vak: er is niet één waarheid en je kunt altijd weer nieuwe dingen leren. Dat geldt ook voor ons als opleiders!”

In het afgelopen jaar zijn de examens verbeterd, onder meer door de inzet van figuranten. Ook de leerlijn van theorie vertalen naar praktijk wordt steeds beter opgepakt door de nieuwe generaties trainers. De organisatie en de opleiders wijzen op een kritisch punt voor trainers die deze opleiding willen behalen.

Kwaliteit bewaken bij het examen

De opleiding is ontwikkeld in nauwe samenwerking met de Atletiekunie. Als een trainer het diploma behaalt dan krijg je maar liefst 8 licentiepunten vanuit de Atletiekunie. Het is een waardevol diploma. Maar dat betekent ook dat het examen serieus wordt genomen om de kwaliteit hoog te houden. In het afgelopen jaar zijn enkele mensen gezakt. Het is een volwaardige opleiding en dan kan het gebeuren dat een geëxamineerde niet genoeg niveau behaalt.

Schrijf je hier in voor de opleiding TRT-basis

Type januari/februari 2020
Leden
   
Atletiekunie
   
Niet leden
   
Figuranten 16 feb

Figuranten nodig

Volg je deze keer niet de opleiding maar wil je wel de trainers in spé ondersteunen, help dan mee als figurant tijdens de examendag. Inschrijven kan hierboven. Foto: de figuranten van de zomereditie van Opleiding TrailRunning Trainer – basis. Figuranten zijn hard nodig voor de examendagen help de nieuwe generatie trainer, maak daar een dag of een dagdeel voor vrij!

Voorwaarden

Om je in te schrijven voor TRT1 kies je op deze pagina de juiste inschrijfbutton; je vult je naam in en betaalt via iDeal het inschrijfgeld. Vervolgens krijg je een uitgebreid inschrijfformulier toegestuurd, waarin je alle gevraagde info geeft. De opleiders Alex Gijsbers en Hans Niemeijer bepalen samen, aan de hand van dit uitgebreide inschrijfformulier, of je voldoende bagage hebt voor deelname aan TRT1. Hierover krijg je binnen 14 dagen per email bericht. Word je niet toegelaten, dan krijg je direct je inschrijfgeld teruggestort. Word je wel toegelaten, dan is je inschrijving definitief!

Hans Niemeijer (zie foto) is de opleider bij de wintereditie 2020 van Opleiding TrailRunningTrainer – basis.

Doe mee, ontwikkel je als trainer en volg deze hooggewaardeerde opleiding.

Deel dit artikel