Cursus Sport-EHBO en AED

13 maart 2019

Veiligheid is niet altijd het eerste waar je als trainer aan denkt, maar het zal je maar gebeuren dat een van je lopers tijdens jouw training ten val komt…

Gelukkig kun je je hierop voorbereiden! Bij Hardlooptrainers Nederland kun je de cursus Eerste Hulp Bij acute Sport Ongevallen volgen. Deze cursus is inclusief reanimatie en het gebruik van de AED. Wij vinden dat veiligheid een erg belangrijk onderdeel van de training is, welke op de achtergrond gewoon goed op orde moet zijn. En omdat wij als hardlooptrainers met hardlopers te maken hebben, is deze cursus die we aanbieden juist op deze doelgroep toegespitst en behandelen we de meest voorkomende sportblessures

We behandelen onder andere de volgende onderwerpen: EHBSO verlenen in 4 stappen, Bewusteloosheid met ademhaling, Huidwonden, Brand-/schaafwonden, Kneuzingen, Verstuikingen, Ontwrichtingen, Botbreuken, Licht traumatisch hersenletsel, Onderkoeling, Spierkramp, Spierscheur (zweepslag), Reanimatie & AED. Op een prachtige locatie centraal in het land bieden we deze volle dag aan, waarna elke deelnemer een certificaat EHBSO van het Rode Kruis ontvangt en een bijbehorend Rode Kruis pasje om aan te kunnen tonen dat je deze dag gevolgd hebt. Hierbij staat ook de aantekening dat je de volwaardige cursus reanimatie & AED hebt gevolgd. Verder krijg je een Mini-gids EHBO sport (56 pagina's) en een factuur welke je samen met je certificaat kunt gebruiken om dit vergoed te krijgen bij je zorgverzekeraar, mits hiervoor aanvullend verzekerd.

Naam: Cursus Sport-EHBO
Datum: 18 mei 2019, van 09.00 tot 17.00 uur.
Locatie: Beekhuizenseweg 99, 6881 AH, Velp (Gld.)
Inclusief: Koffie/thee, lunch, ontmoeting met andere trainers, minigids EHBO Sport, factuur op naam, certificaat en pasje van het Rode Kruis.
Kosten: € 160,00 reguliere prijs
€ 140,00 leden Atletiekunie
€ 120,00 leden Hardlooptrainers Nederland
Inschrijving Geen instapeis, maximaal 12 deelnemers.
Licentiepunten 4 punten, mits nog niet eerder punten verstrekt zijn voor EHBO/AED.

Hardlooptrainers Nederland wil dat zoveel mogelijk trainers opgeleid zijn en dus weten wat ze moeten doen in geval van nood. Vandaar dat er een samenwerking is gezocht met Elitas Medical, Excellent Partner EHBO van het Rode Kruis. Naast de door ons centraal georganiseerde cursussen, is het ook mogelijk om op je eigen vereniging een cursus te organiseren tegen het scherpe tarief van €115,- pp bij minimaal 8 deelnemers. Je mist dan uiteraard de kruisbestuiving door ontmoeting van trainers van andere verenigingen. Vraag via bijscholing@hardlooptrainers.nl om de voorwaarden.

Wij zijn blij met deze samenwerking en hopen dat steeds meer hardlooptrainers goed voorbereid met hun groep op pad gaan. Een ongeluk zit in een klein hoekje en als je deze training gevolgd hebt kom je niet meer voor verrassingen te staan.

Schrijf je hier in voor de cursus Sport-EHBO.

Type Sport-EHBO
Leden
   
Atletiekunie
   
Niet leden
   
Deel dit artikel