Pen en papier blijven belangrijk in het digitale tijdperk!

31 januari 2020

Dat stelt Laetitia Ouillet, schrijfster van het boek De Diagnosetool voor hardlopers: verlengstuk van de trainingen op papier. Een trainer coacht vaak lopers op afstand. Of de trainer ziet ze eens per week naar de baan komen, maar dan is het druk en lukt het de trainer niet altijd om de lopers één op één te spreken.

In een digitaal tijdperk waarin apps juist steeds vaker worden ingezet om te trainen en te coachen, gelooft Laetitia daarnaast ook in pen en papier. “Mensen nemen tegenwoordig te weinig afstand van de cijfers op hun horloge. Hebben ze net heerlijk getraind, raken ze alsnog gefrustreerd als hun horloge aangeeft dat de tempo’s of hartslagen tegen vielen”.

De Diagnosetool voor hardlopers is een handig notitieboek met ruimte voor 12 maanden aan trainingsdata (inclusief een gevoelscijfer), met maandelijkse evaluaties (aan de hand van grafieken). Hiermee hebben lopers de kans om (eventueel samen met de trainer) aannames te doen over wat er anders kan in de trainingen en om te testen of het daadwerkelijk effect heeft. Het notitieboek is “datumneutraal” waardoor je er elk moment van het jaar mee kunt beginnen. Trainers kunnen hun lopers vragen om de grafieken met de trainer te delen. Op deze manier houdt een trainer de vinger aan de pols hoe het écht met de loper gaat.

Het boek is te bestellen via de website van Bol.com of op de website van ikbeginvandaag.com. Neem contact op voor kortingen voor groepen.

Deel dit artikel