Voorjaarsreditie Opleiding TrailRunningTrainer – basis mei/juni 2020 (afgelast vanwege Corona)

13 maart 2020

Ideaal, lekker in het voorjaar je Opleiding TrailRunning Trainer – basis van Hardlooptrainers Nederland volgen. Dan kun je in de zomer je voorbereiden om in het najaar je hardlopers te trainen in trailrunning.

Opleiding Trailrunning Trainer – basis in de voorjaar van 2020 vindt plaats in de maanden mei en juni. Dit zijn de dagen:

  • 9 mei 2020, zaterdag
  • 23 mei 2020, zaterdag
  • 6 juni 2020 (examendag, zaterdag)

Visie van de opleider

Alex Gijsbers is mede-opleider. De laatste jaren was hij ook actief als praktijkbegeleider en opleider voor de Atletiekunie voor de opleidingen niveau 2 en 3 (BLT 2 en 3) en de Nijmeegse Funrunners voor de opleiding Recreatief Looptrainer (tevens BLT 3). Alex Gijsbers: "Trailrunning is een specialisatie die vraagt om expertise. Je kunt in den lande wel clinics volgen, maar je hoeft je daarbij niet specifiek iets eigen te maken of te doen. Deze opleiding voldoet daar wel aan. Ik denk dat met name de diversiteit aan oefeningen voor veel van de deelnemers een eye-opener is.”

Dat is techniek maar word je ook beter als trainer en coach?

Alex: “Er is echt aandacht voor de vraag hoe je trailrunning overbrengt naar je lopers. Dus niet het herhalen van een trucje dat je bij een ander hebt gezien. Je ziet dat ook terug in de lesvoorbereidingsformulieren. Vanuit didactisch oogpunt spreekt men uit wat men wil gaan overbrengen. Wel zie je dat de praktijk daarin soms nog achterblijft bij de theorie. Dat is voor ons een aandachtspunt. Een fijn compliment vind ik het als iemand opmerkt dat hij verbaasd is dat je iemand op wel zeven manieren kunt leren afdalen. Dat is het mooie aan dit vak: er is niet één waarheid en je kunt altijd weer nieuwe dingen leren. Dat geldt ook voor ons als opleiders!”

In het afgelopen jaar zijn de examens verbeterd, onder meer door de inzet van figuranten. Ook de leerlijn van theorie vertalen naar praktijk wordt steeds beter opgepakt door de nieuwe generaties trainers. De organisatie en de opleiders wijzen op een kritisch punt voor trainers die deze opleiding willen behalen.

Kwaliteit bewaken bij het examen

De opleiding is ontwikkeld in nauwe samenwerking met de Atletiekunie. Als een trainer het diploma behaalt dan krijg je maar liefst 8 licentiepunten vanuit de Atletiekunie. Het is een waardevol diploma. Maar dat betekent ook dat het examen serieus wordt genomen om de kwaliteit hoog te houden. In het afgelopen jaar zijn enkele mensen gezakt. Het is een volwaardige opleiding en dan kan het gebeuren dat een geëxamineerde niet genoeg niveau behaalt.

Schrijf je hier in voor de opleiding TRT-basis:

Type Mei / juni 2020
Leden
   
Atletiekunie
   
Niet leden
   
Figuranten 6 juni

Figuranten nodig

Volg je deze keer niet de opleiding maar wil je wel de trainers in spé ondersteunen, help dan mee als figurant tijdens de examendag. Inschrijven kan hierboven. Figuranten zijn hard nodig voor het examen, help de nieuwe generatie trainers, maak daar een dag of een dagdeel voor vrij!

Voorwaarden

1 - Om je in te schrijven voor TRT1 kies je op deze pagina de juiste inschrijfbutton; je vult je naam in en betaalt via iDeal het inschrijfgeld.

2 - Vervolgens krijg je een uitgebreid inschrijfformulier toegestuurd, waarin je alle gevraagde info geeft. De opleiders Alex Gijsbers en Hans Niemeijer bepalen samen, aan de hand van dit uitgebreide inschrijfformulier, of je voldoende bagage hebt voor deelname aan TRT1.

3 - Hierover krijg je binnen 14 dagen per email bericht. Word je niet toegelaten, dan krijg je direct je inschrijfgeld teruggestort. Word je wel toegelaten, dan is je inschrijving definitief!

Doe mee, ontwikkel je als trainer en volg deze hooggewaardeerde opleiding.

Deel dit artikel