Drie maal mondkapje mee

12 mei 2020

Sinds gister mag je weer buiten trainen met je groep. Heerlijk, alle trainers en hardlopers kunnen weer aan de slag. Natuurlijk zorg je voor een 1,5 meter afstand tussen de hardlopers en ten opzichte van jezelf als trainer. We kwamen nog een paar goede adviezen tegen, zoals het meenemen van 3 mondkapjes.

EHBO

Heel veel trainers nemen een kleine EHBO-kit mee tijdens de trainingen. Als Hardlooptrainers Nederland moedigen we dat aan. Het liefst nemen alle trainers een kit mee zodat je lopers of anderen kunt helpen bij een ongeval. Maak een kleine aanpassing voor de inhoud van de kit en neem daarin mee:

  • 3 mondkapjes
  • 2 paar handschoenen
  • desinfecterende gel

Dit is geen officiële richtlijn maar een vrijblijvend advies. Waarom 3 mondkapjes? Je hebt er één voor jezelf nodig, één voor de sporter die je helpt bij een ongeval en één voor bijvoorbeeld een assistent trainer of een van de mede-hardlopers die je helpt. Je kunt vaak niet in je eentje iemand optillen en daarom is assistentie vaak nodig. Daarom zijn twee paar rubber handschoenen ook verstandig om bij je te hebben.

In de auto?

In het kader van kennisdeling stuurde Loopgroep Zaanstreek zijn protocol toe. Bedankt daarvoor (wil je ook je protocol insturen? Dat kan naar: bestuur@hardlooptrainers.nl). In dat protocol staat de slimme opmerking dat in het vervoer vóór- en na de training hardlopers die géén gezin zijn niet bij elkaar in de auto mogen zitten. Je mag wel met 2 personen in een auto zitten.

Deze loopgroep heeft de training opgesplitst naar 4 groepen van elk 10 personen om het voor de trainers en assistent trainers overzichtelijk te houden.

Kun je uitwijken?

Kies voor je trainingen voor rustige locaties en routes die passen bij de oproep vanuit de overheid ‘vermijd drukte’. Je loopt dan als trainer minder risico dat je ineens met je groep toch voor moeilijke situaties komt waarin je lastig kunt uitwijken met je lange lint aan lopers. Houd in, of stop als je te dicht op andere mensen of groepen mensen komt.

Deel dit artikel