Week van de Sport 2020 en AH Sportactie effectief inzetten

02 juli 2020

Met de versoepelingen van de coronamaatregelen in de sportwereld is de weg open voor het jaarlijkse evenement om sport te promoten. De Nationale Sportweek 2020 is van 18 t/m 27 september. Veel trainers doen mee met trainingen en clinics in deze week. Je kunt trainingen opgeven voor de gelijktijdige AH Sportactie. Een laagdrempelige manier waarop nieuwe hardlopers met je kennis kunnen maken.

De Nationale Sportweek is langer dan een week. Tien dagen lang wordt Nederland geïnspireerd om een leven lang te genieten van sport ervanuit gaande dat Nederland weer als vanouds kan sporten in september, zoals in de ‘routekaart’ van het kabinet is aangegeven, meldt NOC*NSF over het evenement.

Impuls voor de breedte

Met de sportweek is ook de symbolische opening van het sportseizoen en krijgt de sport in de breedte een impuls. Grote evenementen zijn helaas nog een no go, maar binnen de richtlijnen van de Rijksoverheid zijn er gelukkig genoeg mogelijkheden om sportieve activiteiten te ondernemen. “Met behulp van creativiteit en aanpassingsvermogen gaan we er een fantastische week van maken,” meldt de organisatie.

3 host cities & Uniek Sporten

Dit jaar zetten Eindhoven, Emmen en Nieuwegein als host city de sport nog eens extra in de kijker. In deze drie plaatsen zijn extra veel activiteiten op het gebied van sport, waaronder activiteiten vertegenwoordigt door Uniek Sporten. Uniek Sporten is een organisatie die sporten en bewegen voor mensen met een beperking ondersteunt en zichtbaar in kaart brengt. Op gemeentelijk niveau kunnen sporters zoeken naar aanbod dat geschikt is voor de beperking die zij hebben. Op de site staan ook regioconsulenten waarmee consumenten of trainers contact mee kunnen opnemen (www.unieksporten.nl). De host cities zijn hiermee een voorbeeld voor andere gemeenten hoe je met creativiteit en aanpassingsvermogen toch de sport mooi kunt, vieren, promoten en etaleren. De volledige programma’s van de host cities worden later bekend gemaakt.

Op 2 manieren meedoen

Een vereniging of loopgroep kan op twee manieren meedoen. Door via de website van de Nationale Sportweek kenbaar te maken dat ze meedoen, een activiteit of training organiseren. Dat kan op de webpagina ‘zo doe je mee als sportclub’. Na aanmelden ontvangt de vereniging informatie en promotiemateriaal (per 10/08) die men kan gebruiken.

Training sparen bij je boodschappen

Tevens is er met de Sportactie de optie om voor de sporters die nog niet bekend zijn met de club, hen naar de club toe te leiden. “Dit doen we doordat je met boodschappen doen bij de Albert Heijn kan sparen voor een sportactiviteit. De voucher wissel je online in. Wij bieden sportclubs een platform waarbij ze zelf online aanbod kunnen aanmaken. Mensen kunnen dit zoeken en het aanbod boeken waarmee ze de voucher vanuit de AH Sportactie verzilveren. Dit is zeer geschikt voor “nog niet sporters” die je een training of reeks van trainingen wil aanbieden als atletiekvereniging of loopgroep,” meldt de organisatie.

Tips voor succes AH Sportactie voor 25% ledenaanwinst

  • Let daarbij wel op goed ontvangst,
  • Leuk training- en ontmoetingsaanbod
  • Duidelijke informatie op de website.

“Uit eerdere ervaringen weten we dat 25% lid is geworden van de sportclub. Behaalde resultaten bieden geen zekerheden voor de toekomst, maar dit is een prachtig middel om je sportclub online op de kaart te zetten,” meldt de organisatie op onze vragen om van de Nationale Sportweek en de Sportactie tot een succes te maken. Meer informatie en aanmelden kan hier: https://clubbase.sport.nl/sportactie

Bekende ambassadeurs

Onderdeel van het ambassadeurselftal dit jaar zijn onder andere kickbokser Rico Verhoeven, rolstoeltennisster Diede de Groot, shorttrackster Yara van Kerkhof, tv-kok Hugo Kennis, roeister Laila Youssifou en judoka Roy Meyer. De rest van het elftal wordt de komende tijd bekendgemaakt via de social media kanalen van NOC*NSF. De elf ambassadeurs onder leiding van aanvoerder Rico Verhoeven gaan iedereen motiveren en activeren om tijdens deze week te sporten en te bewegen. De hashtag die op social media wordt ingezet is #BeActive.

De NOC*NSF Nationale Sportweek is onderdeel van de Europese week van de Sport en wordt mede gefinancierd vanuit het Erasmus Plus programma.

Deel dit artikel