Positieve Algemene Ledenvergadering Hardlooptrainers Nederland 2021

29 april 2021

Op 21 april 2021 werd digitaal de Algemene Ledenvergadering gehouden van vereniging Hardlooptrainers Nederland. Met onder meer een cadeau voor de leden. Een vernieuwde website en mogelijk de opvolger van de TrailRunningTrainer op de trails van Val Sinestra (Zwitserland) in 2021.

Om met het eind van de vergadering te beginnen: de algemeen leden vergadering (ALV) online verliep zo goed dat voorzitter Theo van Maanen voorstelde om dit vanaf nu, voor elke jaarlijks ALV op deze manier te doen. Verder gaf Theo aan dat hij met het idee speelde om een middag in het leven te roepen waarbij er clinics worden gegeven en we elkaar in een gezellige ontspannen sfeer kunnen ontmoeten. Dit initiatief werd door de aanwezigen positief ontvangen.

Alle leden ‘Een goede hardlooptrainer’

Deze jaarlijkse ALV leverde voor de leden in het kader van het 25jarig bestaan van Hardlooptrainers Nederland ook nog een cadeau op.  Maarten Faas schreef het boek ‘Hoe word ik een goede hardlooptrainer’, alle leden van Hardlooptrainers Nederland krijgen een exemplaar van dit e-boek.

Maarten Faas werkte al eerder meer aan het ProLoop magazine en staat ook nu weer met een stevig artikel over het motiveren van je hardlopers in de ProLoop. Het artikel van Maarten gaat in op de psychologische modellen die er zijn en hoe je dat vertaalt naar hardlopers en trainingsomstandigheden. Lekker praktisch en hands on. De huidige leden krijgen binnenkort informatie hoe zij dit voor hen gratis e-boek kunnen downloaden. Later dit jaar houden we een thema sessie over dit boek om ervaringen uit te wisselen.

TRT2 op de Zwitserse trails

Op dit moment is het nog niet mogelijk om de opleiding TrialRunningTrainer - basis (TRT1) op te starten. Daarvoor zijn de coronamaatregelen nog te beperkend. Mogelijk dat na 11 mei voor de sport versoepelingen worden aangekondigd. Toch heeft het bestuur contact gelegd met locatie Val Sinestra (Zwitserland) om in september de vervolgopleiding TRT2 te houden. Daarin leer je omgaan met de bergen en het trailen, inclusief veiligheid en looptechnieken. Meer informatie over TRT2 of het deelnemen aan de trails in diezelfde periode volgt nog.

Delen levert meer op

Over coronamaatregelen gesproken: bij het nieuws over de coronamaatregelen hebben we op de website van ProLoop/Hardlooptrainers Nederland de tip gedeeld dat in overleg met je gemeente sommige gemeenten uitzonderingen willen maken. Door die tip kan onder meer in Zoetermeer de trainingen met groepjes van vier in de buitenruimte worden gehouden.

Innovatie website Hardlooptrainers Nederland

Een groot punt in de vergadering was de presentatie van de nieuwe website. De site biedt een betere navigatie maar de grootste innovatie is een login. Leden krijgen door de login toegang tot speciale informatie zoals verenigingsstukken, de inhoud van magazine ProLoop en speciale redactionele series (moet nog worden opgezet). De aanwezigen waren zeer positief en gaven voor de opzet van de website, de grote en kleine innovaties digitaal feedback met tekstuele complimenten en het opsteken van hun digitale duim. 

Verder werkt de redactie op dit moment aan 3 speciale series. De 25 KM contest, met inhoud en schema voor het trainen van 25 km per week. Deze serie duurt 10 weken. De Coopertest is weer terug. Eén keer per twee weken maken we een nieuw schema, met uitleg en deze loopt door tot zeker eind 2021. Tot slot wordt een serie gemaakt over loopbeweging en analyse.

Deel dit artikel