Breng hardlopers bij elkaar bij de MA RA TH ON 2021

05 mei 2021
MA RA TH ON brengt hardlopers bij elkaar.Foto's: NN Running Team

MA RA TH ON is terug! Veel hardloopevenementen over de hele wereld worden, vanwege COVID-19, uitgesteld of gecanceld. Het verlangen van hardlopers om samen aan een evenement deel te nemen is enorm. Daarom bedacht het NN Running Team, samen met partners NN Group en voedingsmerk Maurten, een virtuele teammarathon met deelname van de beste atleten ter wereld. Het evenement vindt plaats in het weekend van 22 en 23 mei. Vorig jaar schreven 106,000 hardlopers zich in, gezamenlijk liepen zij meer dan 28 ronden om de wereld. Het is de enige marathon waarin je een toploper kunt winnen voor je team.

4 lopen de marathon

MA RA TH ON (dat is geen schrijffout, de organisatie koos met opzet voor deze naam met de 4 delen) is een virtuele teamestafette waarbij mensen over de hele wereld een team van vier kunnen vormen om de marathonafstand van iets meer dan 42 kilometer af te leggen. Elke individuele loper legt 10,5 kilometer af en gezamenlijk loopt het team een volledige marathon. Dit evenement stelt deelnemers in staat om veilig, op eigen locatie, te rennen terwijl ze als één team strijden in een wereldwijd klassement.

Elk ingeschreven team maakt kans om één van de tien NN Running Team-supersterren aan hun team toe te voegen. Vorig jaar werden enkele deelnemers teamgenoten met wereldsterren als Eliud Kipchoge, Geoffrey Kamworor, Kenenisa Bekele, Joshua Cheptegei en de Nederlands recordhouder Abdi Nageeye. Ook Michel Butter loopt mee (zie foto hieronder).

Geoffrey Kamworor, de winnaar van de TCS New York Marathon in 2019 en meervoudig wereldkampioen, liep de snelste tijd tijdens MA RA TH ON 2020. Kamworor: “Ik ben heel blij dat dit evenement opnieuw op de kalender staat. Bij het vorige evenement heeft het hardlopers over de hele wereld veel motivatie gegeven in een moeilijk jaar. Ik ontmoette mijn team vorig jaar via Zoom, we hadden een leuk gesprek voor de race. Ik hoop dat heel veel atleten van over de hele wereld zich dit jaar weer bij ons zullen voegen!"

Jos Hermens, directeur van het NN Running Team: “Twee weken geleden hebben we NN Mission Marathon georganiseerd, een race speciaal voor de elite lopers. Dit keer organiseren we een evenement voor iedereen omdat we allemaal de grote massa-evenementen missen. Dit evenement brengt onze atleten en fans samen, samen aan de start. In deze moeilijke tijden dagen we mensen graag uit om actief te blijven en te gaan hardlopen.”

Olof Sköld, CEO van Maurten voegt toe: “We weten allemaal hoe belangrijk een team is voor een hardloper, vooral als het moeilijk wordt tijdens een training of wedstrijd. Deze wedstrijd is niet zomaar een race, dit is een initiatief om mensen samen te brengen in een tijd van eenzaamheid. Maar natuurlijk ook om ons allemaal in beweging te houden."

MA RA TH ON vindt plaats in het weekend van 22-23 mei en de registratie opent vandaag op 3 mei. Deelnemers kunnen zich gratis online registreren op marathon.nnrunningteam.com. Ook als individu kun je je inschrijven om vervolgens aan een van de teams te worden gekoppeld. NN Running Team-atleten Abdi Nageeye en Björn Koreman worden via Runner’s World Nederland aan de deelnemende teams toegevoegd.

Praktisch

  • Deelnemers kunnen de wedstrijd lopen vanaf 00:01 op zaterdag 22 mei tot en met 23:59 op zondag 23 mei, hierbij wordt rekening gehouden met de tijdzone van de deelnemer.
  • De wedstrijd is gratis en voor iedereen vanaf 18 jaar en ouder toegankelijk, met verschillende divisies voor mannen, vrouwen en gemengde teams.
  • De deelnemende NN Running Team-atleten zullen willekeurig worden toegevoegd aan de ingeschreven teams.
  • Deelnemers hebben een (gratis) Strava-account nodig om mee te doen.
  • Voor meer informatie, om te registreren en om de leadersboards in te zien ga naar: nnrunningteam.com/runasone.
Deel dit artikel