Intensieve samenwerking Atletiekunie met organisator Le Champion

21 mei 2021
Fotobijschrift: links Pieke de Zwart, directeur Atletiekunie en rechts Ron van der Jagt, algemeen directeur Le Champion, tijdens de ondertekening in Alkmaar.

De Atletiekunie en Le Champion, de sportorganisatie achter veel bekende fiets-, hardloop- en wandelevenementen, gaan intensiever samenwerken. Centraal in deze samenwerking staat het stimuleren van sport en bewegen, in het bijzonder hardlopen.

De partijen gaan elkaar ondersteunen op communicatief gebied en ontwikkelen gezamenlijk programma’s om mensen te ondersteunen in een actieve leefstijl.

“Hardlopen is voor iedereen”

“Wij zijn erg verheugd met de intensivering van onze samenwerking met de Atletiekunie. Dé autoriteit in de hardloopsport. Door onze krachten te bundelen, kunnen we nóg meer aandacht en zichtbaarheid voor onze mooie sport genereren. Hardlopen is voor iedereen. Die boodschap willen wij zo breed mogelijk verspreiden”, aldus Ron van der Jagt, algemeen directeur van Le Champion. “Juist in deze tijd is het maatschappelijk belang van een actieve leefstijl groot en moeten wij als partijen de krachten bundelen om mensen in beweging te brengen.”

“Samen komen we verder”

Pieke de Zwart, directeur van de Atletiekunie, sluit zich hierbij aan: “In deze tijd, waarin bewegen juist zo belangrijk is, willen wij meer dan ooit mensen in Nederland stimuleren om te gaan en vooral te blijven bewegen. Hardlopen in het bijzonder. Le Champion is een leidende speler als het gaat om grote, aansprekende hardloopevenementen. De samenwerking met Le Champion versterkt onze gezamenlijke missie en biedt uitgelezen kansen om nog meer mensen aan het hardlopen te krijgen én te houden. Onze organisaties vullen elkaar perfect aan. Samen komen we verder!”

Met zo’n 20.000 leden en 3.500 vrijwilligers is Le Champion één van de grotere sportorganisaties van Nederland. Met tientallen eigen evenementen voor fietsers, hardlopers en wandelaars brengt Le Champion jaarlijks 250.000 mensen in beweging. Iedereen kent wel enkele van deze evenementen, waaronder de Dam tot Damloop, de NN Egmond Halve Marathon en de TCS Amsterdam Marathon. Ook is Le Champion veelvuldig organisator van officiële Nederlandse Kampioenschappen, waaronder het NK 10 km en het NK Marathon.

#hardlopen #evenement #trainer

Deel dit artikel