Het kan weer! Opleiding TrailRunningTrainer-basis najaar 2021

14 juli 2021
Trailrunning biedt veel extra hardloopplezier.Hendrik Morkel via Unsplash

Door de versoepelingen in de coronamaatregelen kan Hardlooptrainers Nederland weer de basisopleiding organiseren voor trailruntrainers. Wil jij je verdiepen in het geven van een trailruntraining? Wil jij je lopers adviseren op trailvlak. Wil jij leren hoe je een trailtraining ontwerpt én hoe je deze uitvoert? Dan is deze opleiding iets voor jou.

De opleiding TrailRunningTrainer–basis, afgekort TRT1, biedt je een basis om jouw lopers voor te bereiden op alle facetten die om de hoek komen kijken bij het trailrunnen binnen Nederland. De opleiding staat onder meer stil bij didactiek, het lopen en klimmen in heuvelachting terrein, bochtentechniek, oog-voet-coördinatie en uiteraard veiligheid.

De vier grootste voordelen van de opleiding TrailRunningTrainer-basis bij Hardlooptrainers Nederland

 • De opleiding wordt gegeven door een gerenommeerde opleider
 • De opleiding is praktijkgericht
 • De opleiding is in eigen beheer ontwikkeld
 • De opleiding is gecertificeerd door de AtletiekUnie

Inhoud van de opleiding

Steeds meer hardlopers maken een overstap naar trailrunning. Het aantal evenementen groeit sterk. Trainers krijgen steeds meer vragen over specifieke training. Trailrunning vraagt dan ook om extra kennis. De opleiding TRT1 springt hierop in.

De aspecten die onder meer tijdens de opleiding aan de orde komen zijn: veiligheid, trailkleding- en materialen, trailtechnieken, klimmen, dalen, anticiperen op veranderende ondergrond, voeding, didactiek en specifieke oefeningen voor het trainen van bijvoorbeeld de core stability.

Onder leiding van een gerenommeerde opleider krijgen deelnemers alle fijne kneepjes van het vak TRT1 onderwezen. Na het volgen van de twee opleidingsdagen en bestudering van de theorie, word je geacht het volgende te kunnen:

 • Het adviseren van lopers op trailvlak;
 • Het ontwerpen van een trailtraining;
 • Het uitvoeren van een trailtraining als trailtrainer.

De opleiding gaat definitief door vanaf 6 deelnemers.

Toetsing en certificering

Na het volgen van beide opleidingsdagen en het behalen van het theorieexamen op de derde dag ontvang je een diploma. Daarnaast ontvang je ook 8 licentiepunten van de Atletiekunie.

Vooropleiding

Minimaal Basis Looptrainer 3 (of vergelijkbaar).

Lesmateriaal

Voor aanvang van de opleiding zal je toegang krijgen tot het Opleidingsportaal TRT1. Via dit portaal heb je toegang tot al het bijbehorende lesmateriaal van deze opleiding, het lesrooster, de lesvoorbereiding en de presentaties. Via een e-mail zullen de inloggegevens naar je toe worden verzonden.

Lesdata

 • Zaterdag 30 oktober 2021
 • Zaterdag 6 november 2021
 • Zaterdag 20 november 2021 (examendag)

Locatie

Onze standaardlocatie van de opleiding TRT1 is in Velp (GLD). Controleer via het Opleidingsportaal TRT1 waar jouw cursus precies plaats zal vinden. Het kan voorkomen dat we moeten uitwijken van onze standaardlocatie en gebruik zullen maken van een andere locatie in Velp.

Kosten

 • Regulier: € 575,-
 • Lid Atletiekunie: € 525,-
 • Lid Hardlooptrainers Nederland: € 475,- (€ 100 voordeel ten opzicht van het niet-lid tarief. Het lidmaatschap bedraagt in 2021 slechts € 75,-)

TRT2 iets voor jou?

Heb je al het TRT1 diploma op zak? Dan past de vervolgopleiding TRT2 bij je. Die opleiding vindt plaats van 8 tot en met 12 september in Val Sinestra (Zwitserland).

Deel dit artikel