Webinars bij Nationale Sportweek 2021

13 september 2021

NOC*NSF houdt in het kader van de Nationale Sportweek diverse webinars voor verenigingen die zich willen ontwikkelen. Meerdere van de webinars zijn ook interessant voor trainers.

Wil je jezelf en je sportclub of organisatie ontwikkelen op het gebied van inclusief sporten en bewegen, positieve sportcultuur en/of verduurzaming? Dan kun je aansluiten bij een of meerdere (kosteloze) webinars die plaatsvinden tijdens de NOC*NSF Nationale Sportweek van 17 tot en met 26 september 2021. De webinars worden aangeboden door de gezamenlijke sportbonden, NOC*NSF en NL Actief.

De webinars bevatten praktijkgerichte handvatten en er is voldoende ruimte voor vragen, zodat je na deelname meteen aan de slag kunt.

Je kunt je aanmelden voor meerdere webinars. Het is mogelijk en aanbevolen om met drie personen van één sportclub/vereniging deel te nemen. Op die manier kun je de opgedane kennis binnen de sportclub/vereniging meteen delen en makkelijk samen toepassen. Hieronder eerst het overzicht van de webinars en daarna de uitleg per webinar en de link om aan te melden.

Maandag 20 september:

19.30-22.00 uur: Duurzame sportaccommodatie
19.30-22.00 uur: Kansen voor 50+ sport

Dinsdag 21 september:

19.30-20.30 uur: Gezonde sportomgeving
19.30-20.30 uur: Clubkadercoach

Woensdag 22 september:

19.30-21.00 uur: Sociale veiligheid
19.30-20.30 uur: Positief coachen

Donderdag 23 september:

19.30-21.30 uur: Welkom op de club
19.30-22.00 uur: Open en veilige sport voor iedereen

Overzicht van de webinars en aanmelden

Duurzame accommodatie

Onder leiding van Robert den Ouden, 20 september 19:30-22:00.

Waar liggen voor sportaanbieders mogelijkheden voor het verduurzamen van de accommodatie? Hoe kun je energie besparen? Of ga je misschien wel je eigen energie opwekken? Er zijn tal van mogelijkheden om een duurzame toekomst tegemoet te gaan met jouw sportaccommodatie.

aanmelden

Kansen voor 50+ Sport

Onder leiding van Karin Pannekoek, 20 september 19:30-22:00.

Uit onderzoek blijkt dat een groot deel van de Nederlanders boven de 50 jaar graag zou willen sporten, maar dit nog niet doet. Hoe kan jouw sportclub/organisatie daar mee omgaan, hoe bied je een passend aanbod en hoe bind je deze doelgroep aan jouw sportclub/organisatie?

aanmelden

Gezonde sportomgeving

Onder leiding van Silvia Bos, 21 september 19:30-20:30

Is het eigenlijk niet logisch om je als sportclub/organisatie in te zetten voor een gezonde sportomgeving? Dat je sportclub/organisatie voelt als een prettige gezonde plek waar je lekker en gezond kunt eten en drinken. En waar jongeren geen ongezond gedrag aanleren, zoals roken of problematisch alcohol drinken, tot ernstige problemen aan toe. De webinar geeft je inzichten waarom dit voor een sportclub/organisaite relevant is en hoe je dat kunt realiseren.

aanmelden

Clubkadercoach

Onder leiding van Job van Eunen, 21 september 19:30-20:30

Een Clubkadercoach kan op lokaal niveau trainers en coaches trainen en begeleiden bij het realiseren van een positief en pedagogisch sportklimaat. De focus ligt op het vergroten van het sportplezier, zonder overigens het technische aspect uit het oog te verliezen. Tijdens de inspiratiesessie wordt de rol van een clubkadercoach uitgelegd.

aanmelden

Sociale veiligheid

Onder leiding van Erika Hendriks, 22 september 19:30-21:00

Het is de kunst om je leden een veilig gevoel op de sportclub/organisatie te geven. Dat ze hun zorgen uit kunnen spreken, zichzelf kunnen zijn en bovenal plezier hebben tijdens het sporten. Hoe kan jouw sportclub/organisatie invulling geven aan een actief beleid sociale veiligheid?

aanmelden

Positief Coachen

Onder leiding van Ewald van Kouwen, 22 september 19:30-20:30

In de online live webinar kunnen bestuurders en/of professionals deelnemen aan een sessie over hoe je kunt werken aan een positief sportklimaat. De webinar leert je wat er al uit het wetenschappelijk onderzoek is gekomen op dit thema, hoe je in de praktijk kunt werken aan een andere cultuur in de sport en wat jouw rol als bestuurder / professional daarbij is.

aanmelden

Welkom op de club

Onder leiding van Kyra van Leeuwen 23 september 19:30-21:30

Door Welkom op de Club kijk je met andere ogen naar kansen voor je sportclub/organisatie m.b.t. beleving en het binden van sporters. We laten je creatief denken, of noem het denken met een omweg. Je ervaart 2 of 3 creatief denken tools en je doorloopt de route van de sporter aan de hand van diverse voorbeelden. Je doet nieuwe inzichten op en komt tot concrete uitkomsten. Dat doen we door middel van creatief en anders denken. Snelheid, interactie en een lach.

aanmelden

Open en veilige sport voor iedereen

Onder leiding van Stephan Hakkers en Casper Boom, 23 september 19:30-22:00

Sport is voor iedereen. Wie je ook bent en wat je achtergrond ook is. Voor jong en oud, diverse etnische en sociale achtergronden, ongeacht seksuele voorkeur. Wellicht zijn sommige van deze aspecten nog niet zo van toepassing op onze leden. Wij vinden het echter zeer belangrijk dat we openstaan voor iedereen en dat iedereen zich welkom voelt. Een veilig sportklimaat waarin we met respect omgaan met verschillen. Een omgeving waarin we begrip creëren in elkaars waarden en standpunten, zodat we altijd met plezier op de sportclub/organisatie komen en blijven komen.

aanmelden

Deel dit artikel