Inschrijving open 10e editie Opleiding TrailRunningTrainer - basis

01 december 2021

Een mooi moment in het bestaan van vereniging Hardlooptrainers Nederland, de 10e editie van de Opleiding TrailRunningTrainer - basis zal plaatsvinden in maart en april 2022. Je kan je nu inschrijven.

Wil jij je lopers adviseren op trailvlak. Wil jij leren hoe je een trailtraining ontwerpt en hoe je deze uitvoert? Dan is deze opleiding iets voor jou. De Opleiding TrailRunningTrainer–basis, afgekort TRT1, biedt je de basis om jouw lopers voor te bereiden op alle facetten die om de hoek komen kijken bij het trailrunnen binnen Nederland.

De opleiding staat onder meer stil bij didactiek, het lopen en klimmen in heuvelachting terrein, bochtentechniek, oog-voet-coördinatie en uiteraard veiligheid.

De vier grootste voordelen van de opleiding TrailRunningTrainer-basis bij Hardlooptrainers Nederland:

 • De opleiding wordt gegeven door een gerenommeerde opleider
 • De opleiding is praktijkgericht
 • De opleiding is in eigen beheer ontwikkeld
 • De opleiding is gecertificeerd door de AtletiekUnie

Inhoud van de opleiding

Steeds meer hardlopers maken een overstap naar trailrunning. Het aantal evenementen groeit sterk. Trainers krijgen steeds meer vragen over specifieke training. Trailrunning vraagt dan ook om extra kennis. De opleiding TRT1 haakt hierop in.

De aspecten die onder meer tijdens de opleiding aan de orde komen zijn: veiligheid, trailkleding- en materialen, trailtechnieken, klimmen, dalen, anticiperen op veranderende ondergrond, voeding, didactiek en specifieke oefeningen voor het trainen van bijvoorbeeld de core stability.

Onder leiding van een gerenommeerde opleider krijgen deelnemers alle fijne kneepjes van het vak TRT1 onderwezen. Na het volgen van de twee opleidingsdagen en bestudering van de theorie, word je geacht het volgende te kunnen:

 • Het adviseren van lopers op trailvlak;
 • Het ontwerpen van een trailtraining;
 • Het uitvoeren van een trailtraining als trailtrainer.
 • De opleiding gaat definitief door vanaf 6 deelnemers.

Toetsing en certificering

Na het volgen van beide opleidingsdagen en het behalen van het theorie-examen op de derde dag ontvang je een diploma. Daarnaast ontvang je ook 8 licentiepunten van de Atletiekunie. Vooropleiding:

Minimaal Basis Looptrainer 3 (of vergelijkbaar).

Lesmateriaal

Voor aanvang van de opleiding zal je toegang krijgen tot het Opleidingsportaal TRT1. Via dit portaal heb je toegang tot al het bijbehorende lesmateriaal van deze opleiding, het lesrooster, de lesvoorbereiding en de presentaties. Via een e-mail zullen de inloggegevens naar je toe worden verzonden.

Lesdata

 • Zondag 6 maart 2022
 • Zondag 20 maart 2022
 • Zondag 10 april 2021 (examendag)

Locatie

Onze standaardlocatie van de opleiding TRT1 is in Velp (Gelderland). Controleer via het Opleidingsportaal TRT1 waar jouw cursus precies plaats zal vinden. Het kan voorkomen dat we moeten uitwijken van onze standaardlocatie en gebruik zullen maken van een andere locatie in Velp.

Kosten

Regulier: € 575,-

Lid Atletiekunie: € 525,-

Lid Hardlooptrainers Nederland: € 475,- (€ 100 voordeel ten opzicht van het niet-lid tarief. Het lidmaatschap bedraagt in 2022 slechts € 75,-).

Inschrijven voor Opleiding TrailRunningTrainer - basis
Deel dit artikel