Loopscholing functioneel maken

24 januari 2022
Ronald Valkenburg aan de slag.REactive

In het algemeen bestaan looptechnische oefeningen (‘loopscholing’) uit een vast repertoire. Wie herkent ze niet: hakken-billen, skippings, tripplings, loopsprongen, pendelloop en nog veel meer. Niks mis mee, maar of ze altijd even functioneel zijn, is de vraag. REactive houdt de bijscholing Themagerichte looptechniek op 6 februari en 22 mei 2022.

Functioneel wil zeggen dat deze looptechnische oefeningen direct een bijdrage leveren aan de efficiëntie van de loopbeweging van de betreffende loper(s). Ronald Valkenburg van REactive: “Met andere woorden: wat wil je als trainer graag verbeteren en wat is daarbij de juiste oefenvorm op het gebied van de looptechniek? Ook willen de meeste trainers graag variatie in hun repertoire bij het trainen van de looptechniek, wat niet altijd even gemakkelijk te bedenken is.”

Onderdelen bijscholing

In deze bijscholing wordt besproken en in de praktijk ervaren hoe je gevarieerd de looptechniek kunt oefenen en functioneel kunt maken. Daarbij wordt een aantal thema’s uitgediept. Verder gaat het over hoe je als trainer met behulp van een centraal looptechniek-schema het hele seizoen je lopers kan blijven inspireren. Door themagericht te werken ontstaan er gevarieerde oefeningen die aansluiten bij de belangrijke aspecten van de looptechniek.

“Onze ervaringen hierbij zijn dat het oefenen van de looptechniek zo zowel voor de hardlopers als de trainers een leuke, gevarieerde en motiverende oefenvorm is en blijft.” Deze eendaagse bijscholing is op 6 februari en op 22 mei van 10.00 – 14.00 uur en kost 70 euro (excl. 21% BTW) en geeft 2 licentiepunten op niveau 3. Je kunt je aanmelden via de site bewusthardlopen.nl

Tevens is er op 20 februari de bijscholing Yoga voor hardlopers. Zie voor info.

Deel dit artikel