Hardlopen met je groep in de stad?

Bereid je voor op de stadsmarathons

28 januari 2022
Noah Bloom: “Runs die zich richten op sightseeing, mindfulness, GPS-kunst en fitness.”

Heb je een tijdelijke of vaste loopgroep die wel van luxe houdt? Een groep die graag de stad verkent met de hardloopschoenen aan? De bekende keten van hotels Hilton speelt hierop in en biedt een combinatie aan van overnachten en hardlooproutes. Daarvoor riepen ze de hulp in van een gespecialiseerde app.

Hilton is een exclusieve samenwerking aangegaan met de spraakgestuurde hardloop-app RunGo. Voor 7 hotels in Nederland zijn er drie op maat gemaakte routes gecreëerd met de thema’s hardlopen, sightseeing en mindfullness. Je kunt als trainer daardoor een mix van hardlopen en andere activiteiten aanbieden. Door de heldere spraaknavigatie kan de gebruiker trainen en tegelijkertijd genieten van bezienswaardigheden in de omgeving, zonder steeds de route te hoeven checken op de telefoon.

Elke route is gecentreerd rond een van de hotels. Zodra verbinding is gemaakt met de RunGo app kunnen hardlopers kiezen uit verschillende routes: toegankelijke routes van een paar kilometer, langere sightseeingtours of sportief uitdagende parcoursen. Het leuke aan deze app is dat het spraakgestuurd is. Het vertelt je hoe je de route loopt. In sommige buurten is het mogelijk de hardloopkunstroutes van Runbrandt te lopen. Deze GPS-kunstenaar ontwerpt en rent routes die een bepaald dier voorstellen. Zo is er bij Hilton Amsterdam een route in de vorm van een vos.

Handig in voorbereiding op stadsmarathons

De hotelketen wijst op nog een voordeel van hardlopen in de stad. Ook voor marathonliefhebbers is de app interessant. Zij kunnen voorbereidingsroutes lopen van bijvoorbeeld de Amsterdam Marathon en de Rotterdam Marathon. Deze pre-race run routes bevinden zich op de laatste vijf kilometer van het parcours en de app geeft daarbij inzichten in je prestaties. Het nadeel aan de set voorbewerkte routes is dat de meeste relatief kort zijn.

Erwin Verhoog, vice president operations, Continental Europe Hilton: “We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om het verblijf van onze gasten te verbeteren. Nu buitenactiviteiten populairder zijn dan ooit, zijn wij blij dat wij op maat gemaakte begeleide hardlooproutes kunnen introduceren aan onze gasten.”

Omgeving verkennen en fit blijven

Ook Noah Bloom, Head of Partnerships bij RunGo is enthousiast over de samenwerking. “We vinden het geweldig om samen te werken met een internationaal merk als Hilton. Het is mooi dat hotelgasten hun omgeving kunnen verkennen en tegelijkertijd fit kunnen blijven. Wandelen, joggen en hardlopen in de buitenlucht is de perfecte manier om kennis te maken met een stad. Bij het ontwikkelen van de routes hebben wij ervoor gezorgd dat er opties zijn voor alle capaciteiten en interesses. We bieden routes van drie tot negen kilometer of meer en thema-runs die zich richten op sightseeing, mindfulness, GPS-kunst en fitness.”

De begeleide hardlooproutes van Hilton en RunGo zijn beschikbaar bij vier hotels in Amsterdam, één hotel in Rotterdam en één hotel in Soest.

Deel dit artikel