Trailopleiding TRT1 op 29 oktober, 12 en 19 november 2022

05 augustus 2022
Trainers van de opleiding TRT1 aan de slag met het onderdeel warming-up. Foto: Hardlooptrainers Nederland.

Wil jij je verdiepen in het geven van een trailruntraining? Wil jij leren hoe je een trailtraining ontwerpt Žn hoe je deze uitvoert? Dan is deze opleiding TrailRunningTrainer – basis (TRT1) iets voor jou.

De opleiding TrailRunningTrainer–basis, afgekort TRT1, biedt je een basis om jouw lopers voor te bereiden op alle facetten van het trailrunnen binnen Nederland. De opleiding staat onder meer stil bij didactiek, het lopen en klimmen in heuvelachting terrein, bochtentechniek, oog-voet-coördinatie en uiteraard veiligheid.

Let op: er zijn maximaal 10 plaatsen om ervoor te zorgen dat iedere trainer veel aandacht krijgt. (Ja, dat wil ik, ik meld me meteen aan.)

4 voordelen

De vier grootste voordelen van de opleiding TrailRunningTrainer-basis bij Hardlooptrainers Nederland

 • De opleiding wordt gegeven door een gerenommeerde opleider
 • De opleiding is praktijkgericht
 • De opleiding is in eigen beheer ontwikkeld
 • De opleiding is gecertificeerd door de Atletiekunie (8 punten)

Inhoud van de opleiding

Steeds meer hardlopers maken een overstap naar trailrunning. Het aantal evenementen groeit sterk. Trainers krijgen steeds meer vragen over specifieke trailtraining. Trailrunning vraagt dan ook om extra kennis. De opleiding TRT1 springt hierop in.

De aspecten die onder meer tijdens de opleiding aan de orde komen zijn: veiligheid, trailkleding- en materialen, trailtechnieken, klimmen, dalen, anticiperen op veranderende ondergrond, voeding, didactiek en specifieke oefeningen voor het trainen van bijvoorbeeld de core stability.

Onder leiding van een gerenommeerde opleider krijgen deelnemers alle fijne kneepjes van het vak TRT1 onderwezen. Na het volgen van de twee opleidingsdagen en bestudering van de theorie, word je geacht het volgende te kunnen:

 • Het adviseren van lopers op trailvlak;
 • Het ontwerpen van een trailtraining;
 • Het uitvoeren van een trailtraining als trailtrainer.

De opleiding gaat definitief door vanaf 6 deelnemers.

Toetsing en certificering

Na het volgen van beide opleidingsdagen en het behalen van het theorie-examen op de derde dag ontvang je een diploma. Daarnaast ontvang je ook 8 licentiepunten van de Atletiekunie.

Vooropleiding

Minimaal Basis Looptrainer 3 (of vergelijkbaar).

Verzoek

Neem op de examendag 1 à 2 leden van je vereniging of loopgroep mee. Daardoor zijn er ruim figuranten aanwezig voor alle trainers voor een praktijkgericht examen.

Lesmateriaal

Voor aanvang van de opleiding zal je toegang krijgen tot het Opleidingsportaal TRT1. Via dit portaal heb je toegang tot al het bijbehorende lesmateriaal van deze opleiding, het lesrooster, de lesvoorbereiding en de presentaties. Via een e-mail zullen de inloggegevens naar je toe worden verzonden.

Lesdata

 • Zaterdag 29 oktober 2022
 • Zaterdag 12 november 2022
 • Zaterdag 19 november 2021 (examendag)

Locatie

Onze standaardlocatie van de opleiding TRT1 is in Velp (GLD). Controleer via het Opleidingsportaal TRT1 waar jouw cursus precies plaats zal vinden. Het kan voorkomen dat we moeten uitwijken van onze standaardlocatie en gebruik zullen maken van een andere locatie in Velp.

Kosten

 • Regulier: € 575,-
 • Lid Atletiekunie: € 525,-
 • Lid Hardlooptrainers Nederland: € 475,- (€ 100 voordeel ten opzicht van het niet-lid tarief. Het lidmaatschap bedraagt in 2021 slechts € 75,-)

Aanmelden

Ja, ik meld me aan voor TRT1 najaar 2022

Deel dit artikel