Buiten sporten met 4 personen op sportaccommodatie

09 maart 2021

De persconferentie van 8 maart over coronamaatregelen bracht nog niet veel versoepelingen maar wel een opening voor hardlooptrainers.

Volwassenen van 27 jaar en ouder mogen buiten op sportaccommodaties met maximaal vier mensen sporten. Dit geldt vanaf 16 maart 2021. Voorwaarde is wel dat zij onderling 1,5 meter afstand houden en ook tot de trainer. Tot en met 26 jaar was sporten bij sportaccommodaties al toegestaan, in teamverband, zonder 1,5 meter afstand te houden.

De gemeente kan buiten de sportaccommodaties om meer mogelijkheden bieden voor georganiseerd sporten. Overleg met je gemeente als je buiten een accommodatie trainingen wilt geven.

Het sporten in accommodaties is nog niet toegestaan.

Wanneer weer in openbare ruimte trainen?

Trainingen geven aan viertallen biedt een opening voor hardlooptrainers. Theo van Maanen, voorzitter Hardlooptrainers Nederland: "In de afgelopen periode was het voor trainers heel lastig om trainingen te geven. Dit is toch een verrassing. Trainingen geven aan vier personen maakt het veel interessanter. Ik hoop dat veel trainers weer enthousiast aan de slag gaan. Nu hopen we als vakvereniging dat snel weer trainingen in de publieke ruimte worden toegestaan. Dan kunnen we hardlopers en atletiek veel meer bieden, natuurlijk met het aanhouden van de anderhalve meter maatregel."

Deel dit artikel