Verscherpte coronamaatregelen zorgt voor verplaatsing NN Mission Marathon

01 april 2021

De NN Mission Marathon in het Duitse Hamburg is verplaatst naar 18 april. Door de COVID-19 ontwikkelingen in de regio is de organisatie genoodzaakt om de marathon een week later te houden op een alternatieve locatie. Het is een van de laatste kansen voor marathonlopers om vóór de Olympische Spelen waarbij de marathon in Sapporo wordt gehouden. Meer dan 70 atleten gaan proberen hun plek veilig te stellen voor de Olympische Spelen in Tokio deze zomer.

Frank Thalaiser, de race director van NN Mission Marathon, over het verplaatsen: “Natuurlijk zijn we teleurgesteld, maar we snappen het besluit gezien de huidige situatie. We doen er nu alles aan om het evenement te realiseren op een andere locatie en we zijn optimistisch over het vinden van een oplossing. We zijn dit ook verplicht naar de meer dan 70 atleten die hard getraind hebben de afgelopen weken, we willen hun olympische droom levend houden.”

Bij eerdere berichten vanuit de organisatie ging het om 100 atleten. De ontwikkelingen vragen veel aanpassingsvermogen van atleten en organisatie.

NN Mission Marathon deelnemer en wereldrecord houder Eliud Kipchoge, die al gekwalificeerd is voor de Olympische Spelen en de race gebruikt als voorbereiding voor zijn olympische race, blijft optimistisch: “De laatste maanden hebben we geleerd dat we flexibel moeten zijn en positief moeten blijven. Ik wil graag iedereen die betrokken is bij de organisatie bedanken, van sponsoren tot mijn collega atleten, omdat iedereen positief is en hard blijft werken om goede alternatieven te vinden voor ons als atleten. Het is mooi voor fans om te zien dat het leven doorgaat, ondanks deze pandemie.”

Sapporo 7 en 8 augustus marathondagen

De meeste marathons zijn verplaatst naar het najaar, waardoor de kalender in het voorjaar nagenoeg leeg is. De marathon van de Olympische Spelen wordt gelopen op 7 augustus door de vrouwen en 8 augustus door de mannen.

Deel dit artikel