Het platform voor de hardlooptrainer in Nederland!

Lid worden? Klik hier

Bijscholing

Trainerscafés in 2016

Trainerscafés in 2016

In 2016 organiseert Hardloop Trainers Nederland weer diverse trainerscafés om je als trainer meer kennis en verdieping mee te geven. Dit jaar zijn de thema’s van deze avonden veiligheid en Running Therapy. Veiligheidsexpert Peter Nouwen zal twee keer een trainerscafé geven rond het thema ‘Veiligheid inbouwen in je training’. In het laatste nummer van ProLoop kun je meer over zijn kijk op veiligheid tijdens de looptraining lezen. Tijdens de twee trainerscafés gaat hij dieper in op dit toch vaak vergeten aspect. Ook geeft hij tips hoe je veilig de straat op kunt gaan met je loopgroep en aan welke veiligheidsmaatregelen je als trainer moet denken.

Running Therapy

Hardlopen wordt tegenwoordig ook gebruikt om psychische klachten te verminderen en voorkomen. Deze vorm van looptraining wordt Running Therapy genoemd. Simon van Woerkom (fysio/runningtherapeut) zal vier trainerscafés over Running Therapy geven.

Van Woerkom schreef samen met psychiater Bram Bakker het boek Runningtherapie, het standaardwerk voor lopers en professionals. Samen verzorgen zij al meer dan 10 jaar de cursus Runningtherapie waarin professionals uit de gezondheidszorg, maar ook looptrainers opgeleid worden tot runningtherapeut.

Fervent marathonloper Van Woerkom zal tijdens de Trainerscafés een interactieve geven, waarin hij uitleg geeft waardoor runningtherapie zich onderscheidt van andere vormen. Afhankelijk van de behoefte zal er per bijeenkomst één klacht of stoornis centraal staan; depressie, angst/paniek, burnout of de somatisch onvoldoende verklaarbare lichamelijk klachten.

Waarom?

Looptrainers die aan hun groep meer willen vertellen dan dat hardlopen ‘gelukstofjes’ vrij doet komen waardoor hardlopers zich na afloop van een training beter voelen dan daarvoor en datzelfde hardlopen therapeutisch willen gaan gebruiken voor mensen met (dreigende) psychische klachten, kunnen deze bijeenkomst gebruiken om zich te laten informeren over het hoe, wat en waarom met betrekking tot runningtherapie.

Waar en wanneer?

Data: 16 november 2016
Duur: 2,5 uur
Trainers met licentie krijgen 1 licentiepunt.

Wilt u ook abonnee worden van ons magazine Proloop?

Meld u nu dan aan!