Het platform voor de hardlooptrainer in Nederland!

Lid worden? Klik hier

Bijscholing

Geslaagde eerste editie opleiding Kidsrunning Trainer

Geslaagde eerste editie opleiding Kidsrunning Trainer

15 maart 2018 – Afgelopen zaterdag werd de allereerste editie van de opleiding Kidsrunning Trainer op sportcentrum Papendal georganiseerd. Deze opleiding is ontwikkeld op initiatief van Hardlooptrainers Nederland. Dit om in te spelen op de belangrijkste thema’s die (jeugd)looptrainers, maar ook docenten bewegingsonderwijs en andere professionals in de sport tegenkomen als het gaat om het beweeg- en loopniveau van onze kinderen. Een select gezelschap van 10 enthousiaste cursisten nam met succes deel aan deze aanvullende opleiding.

Onder enthousiaste leiding van cursusleiders Bart Raijmakers van Fontys Hogescholen en Ivo Dokman van Living Factory werden deelnemers in zowel theoretische als praktische zin stevig aan het werk gezet. Bart, die het grootste deel van het programma verzorgde, nam deelnemers mee in de do’s and dont’s bij het geven van trainingen. Daarnaast besprak hij hoe je rekening kunt houden met de verschillende leeftijdsfases en wat de consequenties zijn van het huidige beweegniveau van de Nederlandse jeugd. In het praktische deel besprak hij hoe je als looptrainer inhoud geeft aan je oefenstof en op welke manier je jonge mensen het best kunt onderwijzen. Het is een enorme uitdaging om kinderen op een plezierige manier goed en voldoende te laten bewegen en daarbij te zorgen dat deze manier didactisch verantwoord is en dat er rekening wordt gehouden met groepsdynamische processen. In het kader van groepsdynamica - op het eerste oog een complex thema, maar zeer waardevol voor looptrainers - gaf Ivo Dokman van Living Factory een prachtige introductieles over dit thema. Hoe houd je iedereen bij de les en hoe herken je degene die het meest invloed heeft op de groep?

Wil je meer weten over deze opleiding kijk voor de inhoud van het programma hier. Heb je interesse in dit programma, stuur dan een e-mail naar info@hardlooptrainersnederland.nl.

Wilt u ook abonnee worden van ons magazine Proloop?

Meld u nu dan aan!