Het platform voor de hardlooptrainer in Nederland!

Lid worden? Klik hier

Bijscholing

Cursus Sport-EHBO (afgelast vanwege Corona)

Cursus Sport-EHBO (afgelast vanwege Corona)

Veiligheid is niet altijd het eerste waar je als trainer aan denkt, maar wel een heel belangrijk onderdeel om tijdens trainingen rekening mee te houden. Wat als één van je lopers ten val komt… Als trainer kom je dan in actie met je kennis van Sport EHBO. Verfris je kennis en schrijf je in voor de eendaagse Cursus Sport EHBO op vrijdag 15 mei 2020 zodat je altijd deskundig in actie kunt komen als het nodig is.

Gelukkig kun je je op ongevallen voorbereiden! Bij Hardlooptrainers Nederland kun je de cursus Eerste Hulp Bij acute Sport Ongevallen volgen. Deze cursus is inclusief reanimatie en het gebruik van de AED. “Wij vinden dat veiligheid een erg belangrijk onderdeel van de training is, welke op de achtergrond gewoon goed op orde moet zijn. En omdat wij als hardlooptrainers met hardlopers te maken hebben, is deze cursus die we aanbieden juist op deze doelgroep toegespitst en behandelen we de meest voorkomende sportblessures,” met het bestuur.

4 stappen

We behandelen onder andere de volgende onderwerpen: EHBSO verlenen in 4 stappen, Bewusteloosheid met ademhaling, Huidwonden, Brand-/schaafwonden, Kneuzingen, Verstuikingen, Ontwrichtingen, Botbreuken, Licht traumatisch hersenletsel, Onderkoeling, Spierkramp, Spierscheur (zweepslag), Reanimatie & AED.

Je krijg je pas en een aantekening

Op een prachtige locatie in het land bieden we deze volle dag aan, waarna elke deelnemer een certificaat EHBSO van het Rode Kruis ontvangt en een bijbehorend Rode Kruis pasje om aan te kunnen tonen dat je deze dag gevolgd hebt. Hierbij staat ook de aantekening dat je de volwaardige cursus reanimatie & AED hebt gevolgd. Verder krijg je een Mini-gids EHBO sport (56 pagina's) en een factuur die je samen met je certificaat kunt gebruiken om dit vergoed te krijgen bij je zorgverzekeraar (niet alle verzekeraars doen dit, vraag het na). Tip: bekijk dit voor het einde van het jaar, zodat je je aanvullende verzekering hierop kunt afstemmen.

 

Naam

Cursus Sport-EHBO

Datum

Vrijdag 15 mei 2020, van 09.00 tot 17.00 uur

Locatie

Beekhuizenseweg 99, 6881 AH, Velp (Gld.)

Inclusief

Koffie/thee, lunch, ontmoeting met andere trainers, minigids EHBO Sport, factuur op naam, certificaat en pasje van het Rode Kruis.

Kosten

€ 160,00 reguliere prijs

€ 140,00 leden Atletiekunie

€ 120,00 leden Hardlooptrainers Nederland

Inschrijving

Geen instapeis, minimaal 9 en maximaal 12 deelnemers

Licentiepunten Atletiekunie

4, mits nog niet eerder verkregen voor EHBO/AED

 

Ontmoet trainers

Hardlooptrainers Nederland wil dat zoveel mogelijk trainers opgeleid zijn en dus weten wat ze moeten doen in geval van nood. Vandaar dat er een samenwerking is gezocht met Elitas Medical, Excellent Partner EHBO van het Rode Kruis. Naast de door ons centraal georganiseerde cursus(sen), is het ook mogelijk om op je eigen vereniging een cursus te organiseren tegen het scherpe tarief van €115,- pp bij minimaal 9 deelnemers. Je mist dan uiteraard de kruisbestuiving door ontmoeting van trainers van andere verenigingen. Vraag via bijscholing@hardlooptrainers.nl  om de voorwaarden.

Wij zijn blij met deze samenwerking en hopen dat steeds meer hardlooptrainers goed voorbereid met hun groep op pad gaan. Een ongeluk zit in een klein hoekje en als je deze training gevolgd hebt kom je niet meer voor verassingen te staan.

Schrijf je hier in voor de cursus Sport EHBO

Leden
   
Atletiekunie
   
Niet leden
   

Wilt u ook abonnee worden van ons magazine Proloop?

Meld u nu dan aan!

Agenda

Algemene Ledenvergadering Hardlooptrainers Nederland woensdag 21 april 2021

ALV Hardlooptrainers Nederland

21/04/2021

Online
ALV
Lees meer