Het platform voor de hardlooptrainer in Nederland!

Lid worden? Klik hier

Coaching

Martina van coach Reider over naar Bennema

Martina van coach Reider over naar Bennema

5 september 2017 - Sprinters Churandy Martina en Liemarvin Bonevacia komen onder de hoede van coach Bart Bennema. Taymir Burnet gaat over naar de trainingsgroep van Rana Reider. Ad Roskam meldt dat nog meer verschuivingen mogelijk zijn.

Technisch directeur van de Atletiekunie Ad Roskam bevestigt de instroom van sprinters Churandy Martina en Liemarvin Bonevacia in de trainingsgroep van coach Bart Bennema. Talent Taymir Burnet, die zijn debuut maakte tijdens de WK Atletiek in Londen afgelopen augustus op de 4x100 meter estafette, zal instromen in de groep van Rana Reider.

Proces van verandering

"Het is gebruikelijk dat aan het einde van elk seizoen met de atleten en coaches wordt bekeken of een verandering in programma, trainingsgroep of coach nodig of gewenst is. Ook dit jaar zitten we aan het einde van het seizoen in dat proces. Dit zullen dus niet de enige verschuivingen zijn die op weg naar het nieuwe seizoen op gaan treden.”

“We werken altijd met één eindverantwoordelijke coach maar de trainingsgroepen en het team van experts eromheen werken nauw samen. Dat maakt een overgang van coach of trainingsgroep makkelijk en geeft continue nieuwe impulsen aan de programma’s van de atleten", licht Ad Roskam toe.

2017 lastig seizoen Martina

In 2016 kende Martina, de Nederlands recordhouder op 100, 200 en 4x100 meter, een goed jaar met een Europese titel op de 100 meter en een Nederlands record op de 200 meter. Op de Olympische Spelen in Rio miste hij slechts op een paar duizendsten een bronzen medaille op de 200 meter. De WK Atletiek 2017 in Londen moest hij wegens een blessure laten schieten; op de FBK Games in Hengelo kwam de sprinter nog wel in actie.

Liemarvin Bonevacia is Nederlands recordhouder op de 400 meter en heeft twee bronzen EK medailles op zak. In 2016 behaalde hij brons in Amsterdam én in 2017 deed hij dat tijdens de EK Indoor in Belgrado.

Foto: Atletiekunie / Erik van Leeuwen

Wilt u ook abonnee worden van ons magazine Proloop?

Meld u nu dan aan!

Agenda

Algemene Ledenvergadering Hardlooptrainers Nederland woensdag 21 april 2021

ALV Hardlooptrainers Nederland

21/04/2021

Online
ALV
Lees meer