Het platform voor de hardlooptrainer in Nederland!

Lid worden? Klik hier

Coaching

Laurent Meuwly topcoach op Europees niveau

Laurent Meuwly topcoach op Europees niveau

14 december 2018 - De Atletiekunie heeft de Zwitser Laurent Meuwly aangetrokken als bondscoach. De 44-jarige Meuwly zal samen met bondscoach Bart Bennema het sprint- en hordenprogramma van de Atletiekunie leiden en tevens de rol van hoofdcoach voor de estafettes vervullen.

Meuwly (44) heeft de afgelopen negen jaar de functie van hoofdcoach sprint en estafettes in Zwitserland bekleed en de algehele leiding gegeven aan de Zwitserse atletiekteams op meerdere Wereldkampioenschappen en Olympische Spelen. Bekende atleten die hij coacht zijn Lea Sprunger, Europees kampioene op de 400 meter horden in Berlijn afgelopen zomer, en de oud Europees kampioen op de 400 meter horden Kariem Hussein. Behalve de 400 meter disciplines heeft Meuwly ruime coachervaring op de korte sprint, verspringen, zevenkamp, 800 meter en de estafettes.

Kennismaking in oktober

Meuwly gaf vlak voor het vertrek van sprintcoach Rana Reider op 25 oktober, onder meer een masterclass over sprinten, krachtontwikkeling en horden aan Nederlandse atleten. Dit vond plaats tijdens het coachcongres ‘de 400 meter’. Meuwly gaf vier van de zeven presentaties en masterclasses tijdens dit congres. De atleten hadden duidelijk veel plezier in de sessie en haalden er veel inspiratie uit. Hij was vier dagen in Nederland waarbij hij veel atleten en coaches ontmoette. Nu ligt op deze Europese topcoach de last om Nederlandse atleten mee te laten strijden op mondiaal niveau. De Zwitser let altijd sterk op krachtontwikkeling en looptechniek.

Meer dan een coach

Meuwly kan meer dan alleen coach zijn. Hij was ook jarenlang mede-organisator van een wegwedstrijd in Fribourg in Zwitserland. Op 5 oktober nam hij daarvan afscheid. Het tekent de man die zowel inspirerend kan coachen maar ook organisatorische lijnen overziet. Dat kan van waarde zijn voor atleten die zich voorbereiden in verschillende disciplines, meerdere doelen en meerdere evenementen.

“Laurent was onze nummer één”

In een recent interview met NOS liet hoofdcoach Charles van Commenée al vallen dat hij in gesprek was met een opvolger voor Rana Reider. Dat nu al een overeenkomst is gesloten, komt toch als een verrassing. Technisch Directeur Ad Roskam: “Laurent was de absolute nummer één op onze lijst en vormt een krachtige verrijking van onze technische staf. Zijn expertise op de 400 meter nummers, zowel vlak als horden, geeft een flinke impuls aan het programma waar ook de 4x400 meter estafettes, welke voor ons erg belangrijk zijn, van zullen profiteren. Samen met Bart Bennema is het sprint- en estafetteprogramma nu weer ijzersterk bemand.” Waar veel media de komst van Meuwly aankondigen laat de Atletiekunie vooral weten dat de combinatie met Bart Bennema belangrijk is.

Sterke coaching stijl

Hoofdcoach Charles van Commenée: “Het is belangrijk dat we een flexibel coachteam hebben dat nauw samenwerkt en elkaar kan aanvullen en opvangen. Laurent past uitstekend in dat concept. Zijn sterke coaching stijl en brede inzetbaarheid zijn een enorme versterking van ons programma."

Start in Florida

Laurent Meuwly start zijn nieuwe functie per 1 april 2019 als hij zich met de sprinters en estafetteploegen in Florida gaat voorbereiden op het wedstrijdseizoen.

Foto: met dank aan FBK Games.

Wilt u ook abonnee worden van ons magazine Proloop?

Meld u nu dan aan!

Agenda

Algemene Ledenvergadering Hardlooptrainers Nederland woensdag 21 april 2021

ALV Hardlooptrainers Nederland

21/04/2021

Online
ALV
Lees meer