Het platform voor de hardlooptrainer in Nederland!

Lid worden? Klik hier

Coaching

Global Running Day ook in Nederland

Global Running Day ook in Nederland

2 mei 2019 - Tot nu toe werd er maar weinig gedaan met het internationale fenomeen Global Running Day in Nederland. Nu komt het echt los door een actie van de Atletiekunie. Vraag jouw lopers om mee te doen op woensdag 5 juni 2019 en vraag hen weer om potentieel nieuwe lopers uit te nodigen.

Met Global Running Day, al jaren groots in de VS, gaat het niet om presteren maar om meedoen. Deel het plezier in het hardlopen. Nodig iedereen in je netwerk uit en zet daarbij nog één extra stap: laat alle lopers zich registreren via www.globalrunningday.nl

De organisatie weet door de registratie hoeveel mensen meedoen. Om het enthousiasme voor het registreren te vergroten, worden leuke hardloopprijzen onder de inzenders verdeeld. Voor deze speciale hardloopdag is een leuke video gemaakt. Deze staat op Youtube en is daardoor makkelijk te delen met je hardlopers: https://youtu.be/rQmX5LO4gJU

Kracht: samen lopen

De oproep aan trainers is dan ook om met een goed eigen aanbod te komen voor 5 juni. We weten uit de ervaringen op de redactie en met Hardlooptrainers Nederland dat hoe je voor een groep staat, sterk bepaalt of mensen blijven hardlopen. "De kracht van de dag is het samen lopen en dat is juist ook de kracht van een trainer," laat de woordvoerder van de Atletiekunie weten.

Tweetraps raket

Achter de opzet van de dag zit een tweede trap. Ná 5 juni worden alle deelnemers gevraagd om te melden waar ze hebben gelopen en hoeveel kilometer. Plus er kunnen foto’s ingestuurd worden zodat je kunt laten zien met wie je liep.
Advies: als je een evenement of training voor Global Running Day opzet, maak het laagdrempelig.
Door de opgegeven locaties, kilometers en foto’s kan de sportbond extra publiciteit aan de dag geven. De bond is ook nieuwsgierig of er hardloop hotspots ontstaan. De foto’s geven een mooi beeld van hoe je hardlopen samen beleeft.

Waarom loop jij?

Tip: bekijk ook de recap movie van 2018 op de www.globalrunningday.org. In de VS wordt toegevoegd dat deelnemers op hun startnummer kunnen schrijven waarom ze lopen. Daar komen prachtige boodschappen uit.

De Atletiekunie organiseert op 5 juni een eigen kleinschalig evenement op thuisbasis Papendal. Bovendien werkt de Atletiekunie aan visuals voor de promotie van de dag zodat je die als trainer of vereniging makkelijk kunt delen. Volgende week wordt meer informatie over deze beide onderdelen bekengemaakt.

 

Wilt u ook abonnee worden van ons magazine Proloop?

Meld u nu dan aan!

Agenda

Algemene Ledenvergadering Hardlooptrainers Nederland woensdag 21 april 2021

ALV Hardlooptrainers Nederland

21/04/2021

Online
ALV
Lees meer