ALV Hardlooptrainers Nederland afgelast

16 maart 2020

De algemene ledenvergadering van Vereniging Hardlooptrainers Nederland op vrijdag 27 maart gaat niet door. Het bestuur vindt het onverstandig om mensen bij elkaar te brengen voor een vergadering in een tijd waarin de overheid vraagt om sociaal contact te mijden.

Het bestuur van Hardlooptrainers Nederland volgt hierin de lijn van sportkoepel NOC*NSF. Het kabinet heeft voor heel Nederland ook opgeroepen sociale contacten in het algemeen sterk te verminderen. Deze oproep wordt door NOC*NSF ondersteund door de Nederlandse sport op te roepen om alle andere clubbijeenkomsten zoals trainingen, overleggen, vergaderingen en vieringen ook af te gelasten.

De ledenvergadering wordt tot nader orde uitgesteld. Van afstel is geen sprake, eerst wordt 6 april afgewacht voordat het bestuur overgaat tot het vaststellen van een nieuwe datum.

Geen trainingen geven

Het geven van trainingen raadt het bestuur af. Ook als het om trainingen in de natuur gaat.

Trainers en binding

Als hardlooptrainer kun je op meer manieren je hardlopers ondersteunen. Zorg er voor dat je in contact blijft met je hardlopers via sociale media, messenger diensten of mail. Werk eventueel schema’s uit die lopers zelfstandig kunnen uitvoeren. Geef advies en vraag eventueel feedback in de vorm van video’s. Hier kan je dan weer looptips op baseren en sturen. Probeer steeds de meerwaarde te leveren en zorg voor binding met je lopers. Hardlopen is goed voor iedereen. Als trainer kun je een positieve rol op je nemen en hardlopers op afstand begeleiden. Net in de weken dat het land in spanning leeft kan hardlopen zorgen voor gezonde ontspanning.

Deel dit artikel