Het platform voor de hardlooptrainer in Nederland!

Lid worden? Klik hier

Nieuws

Overheidssteun voor zelfstandige trainers?

Overheidssteun voor zelfstandige trainers?

Een deel van de leden van Hardlooptrainers Nederland is zelfstandig ondernemer en dan kun je geen trainingen meer geven tijdens de coronacrisis. Dan zit je al snel in de problemen door de wegvallende inkomsten. De meesten in die groep zijn zzp’er en daarvoor stelt de overheid een financieel steunpakket samen. Daar bovenop melden enkele banken vandaag dat zij bedrijven uitstel van aflossingen gaan bieden. Hoe dat uitpakt in de praktijk voor bijvoorbeeld zzp’ers is nog niet duidelijk.

Hoofdpunten steunmaatregelen

Terug naar de steunmaatregelen voor het bedrijfsleven. Het kabinet kondigde op 17 maart acht verschillende maatregelen aan om de economische impact van de coronacrisis te beperken. Meest in het oog springende maatregelen zijn de nieuwe vereenvoudigde regeling voor arbeidstijdverkorting, 4.000 euro voor bedrijven die moeten sluiten, inkomenssteun voor bedrijven en ondernemers kunnen met een eenvoudige procedure ook uitstel van betaling aan de Belastingdienst vragen. De Belastingdienst heeft een pagina ingericht voor wat corona voor bedrijven betekent.

Minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat: "We presenteren nu een omvangrijk noodpakket voor banen en economie voor alle bedrijven en zzp-ers.” Het noodpakket is geen statisch geheel en wordt in nauw contact met de brancheorganisaties, sociale partners en banken doorlopend aangepast aan de situatie. "De steunmaatregelen die dit kabinet neemt, moeten wegvallende omzet bij bedrijven compenseren”, zei Wiebes.

ZZP’er aanvulling tot levensonderhoud

Minister Koolmees van Sociale Zaken had ook aan de zzp-ers gedacht. Zij kunnen via een versnelde versoepelde regeling voor drie maanden een aanvulling voor levensonderhoud krijgen. Hun inkomen wordt dan aangevuld tot het sociale minimum. Het geld hoeft niet achteraf terugbetaald te worden. Het gaat om een bedrag van ongeveer maximaal 1500 euro per maand (pagina met meer informatie). Voorwaarden rond inkomen van partner en vermogen spelen geen reden. Ook de gebruikelijke levensvatbaarheidstoets wordt niet toegepast. ZZP-ers kunnen met deze regeling ook tegen een verlaagd rentepercentage geld lenen voor bedrijfskapitaal. Als je gebruik wilt maken van de regelingen, meld je dan bij je woongemeente.

Wilt u ook abonnee worden van ons magazine Proloop?

Meld u nu dan aan!

Agenda

ALV Hardlooptrainers Nederland op 18 september 2020 – Jouw stem is nodig

ALV Hardlooptrainers Nederland

18-09-2020

Nijmegen
ALV
Lees meer
Opleiding TrailRunningTrainer-basis weer mogelijk in oktober 2020

Opleiding TrailRunningTrainer-basis oktober 2020

3-10-2020

Velp
Bijscholing
Lees meer