Het platform voor de hardlooptrainer in Nederland!

Lid worden? Klik hier

Nieuws

Dam tot Dam krijgt eerste thuiseditie

Dam tot Dam krijgt eerste thuiseditie

Het grootste hardloopevenement van Nederland kan niet als evenement doorgaan. Vorig jaar liepen 50.000 lopers mee. Het coronavirus gooit roet in het eten. Organisator Le Champion biedt de ingeschreven lopers een Dam tot Damloop Home Edition, die plaatsvindt op de originele data van het evenement: zaterdag 19 en zondag 20 september. Een 10 of 5 Engelse Mijl kan in september nu vanuit eigen omgeving gelopen worden, individueel, als bedrijventeam of als goed doel. Met extra faciliteiten voor de lopers hoopt de organisatie toch op een succes.

Foto: Start van de Dam tot Damloop 2019. Foto met dank aan Le Champion.

Normaliter trekt het sportiefste weekend van Nederland, met de Dam tot Dam Wandeltocht, Damloop by night, Dam tot Dam FietsClassic en de Dam tot Damloop, 83.000 sporters naar Amsterdam en Zaandam. Dit jaar zal dat iets anders gaan plaatsvinden en kan er over de hele wereld gelopen worden. De Dam tot Damloop dankt zijn enorme deelnemersveld voor een groot deel aan de vele bedrijven die jaarlijks met collega’s rennen. De organisatie wil ook hen motiveren om aan deze aangepaste versie deel te nemen.

Extra ondersteuning in startpakket

Ingeschreven deelnemers krijgen een speciaal pakket thuisgestuurd. Hierin zit onder andere het startnummer, een eventueel speciaal Home Edition runningshirt en een Dam tot Dam poster die op het raam geplakt kan worden, om kans te maken op leuke prijzen. Digitaal kan men gebruikmaken van de officiële Dam tot Damloop app, die exclusief te gebruiken is voor deelnemers én supporters. Deelnemers kunnen bij inschrijving vanuit de app drie maanden gratis gebruik maken van ASICS Runkeeper GO (het premium account van de hardloopapp). Runkeeper bereidt iedere deelnemer optimaal voor met hulp van trainingsschema’s, tips & tricks. De tijdsregistratie gaat via de ingebouwde GPS-functie in de eventapp. Wie zijn prestatie wil belonen met een medaille kan daarvoor kiezen bij inschrijving.

Foto aan de muur

Bedrijven zijn enorm belangrijk voor dit evenement. Vandaar dat veel aandacht en ondersteuning uitgaat naar deze groep van inschrijvers. Bedrijven en goede doelen kunnen profiteren van een speciaal businesspakket, voor minimaal 10 personen. Na maanden alleen te hebben gesport, kunnen collega’s eindelijk weer met elkaar een rondje hardlopen. Ook voor hen geldt dat men drie maanden gratis gebruik kan maken van ASICS Runkeeper GO. Bedrijven zijn natuurlijk ook vrij om hun eigen route te bepalen en bijvoorbeeld vanuit kantoor te lopen. De businessteams krijgen de medailles toegestuurd met een ingelijste teamfoto van hun prestatie. Een eyecatcher voor elke organisatie aan de kantoormuur.

Sinds maandag 13 juli 9.00 uur kunnen hardlopers zich inschrijven voor deze Dam tot Damloop Home Edition. Hardlopers die stonden ingeschreven voor de afgelaste editie en geen restitutie hebben ontvangen, mogen gratis meedoen aan de Dam tot Damloop Home Edition. 

Voorzichtig positief over de Amsterdam Marathon?

De organisator is ook de onderneming achter de TCS Amsterdam marathon. Voor de TCS Amsterdam Marathon betekent de versoepeling van de coronamaatregelen dat er nog steeds hoop is voor de editie van 2020 (zondag 18 oktober). Samen met de Gemeente Amsterdam worden de diverse scenario’s op korte termijn geconcretiseerd. Het streven is om een evenement te organiseren met een internationale wedstrijd voor elitelopers, het Nederlands Kampioenschap Marathon en de recreatieve onderdelen. ‘We zijn ons er echter van bewust dat het voorlopig onzeker blijft of de TCS Amsterdam Marathon daadwerkelijk kan plaatsvinden. We leven in een wereld waarin de situatie van dag tot dag kan veranderen en dus blijven wij de ontwikkelingen continu monitoren,’ meldt de organisator in een nieuwsbrief.

Wilt u ook abonnee worden van ons magazine Proloop?

Meld u nu dan aan!

Agenda

Opleiding TrailRunningTrainer-basis weer mogelijk in oktober 2020

Opleiding TrailRunningTrainer-basis oktober 2020

3-10-2020

Velp
Bijscholing
Lees meer
Maand van de Looptrainer 2020

Maand van de Looptrainer

01-11-2020

Online en Offline
Evenement
Lees meer