Opleiding TrailRunningTrainer-basis weer mogelijk in oktober 2020

16 juli 2020

Het coronavirus zat de hardloopwereld flink in de weg. Ook bij Hardlooptrainers Nederland vervielen enkele opleidingen. Dat is nu voorbij. Uiteraard met de noodzakelijke social distance is het weer mogelijk om de opleiding TrailRunningTrainer-basis te organiseren. Doe mee in oktober en haal dat waardevolle diploma.

Trailrunning maakt door de ruimte in de natuur het waarschijnlijk nog geschikter voor mensen die veilig willen sporten. Het past binnen het Nieuwe Normaal. Tegelijkertijd vraagt trailrunning veel meer kennis, inzicht en toepassing vanuit trainers. Ga ervoor en haal je diploma TrailRunningTrainer-basis (afgekort tot TRT1). Verbeter je trainerscapaciteiten.

Oktober 2020

Opleiding Trailrunning Trainer – basis 2020 vindt in de maand oktober plaats. Dit zijn de dagen:
  • 3 oktober 2020, zaterdag
  • 17 oktober 2020, zaterdag
  • 31 oktober 2020 (examendag, zaterdag)

Opleider: trailrunning is een expertise

Alex Gijsbers is mede-opleider. De laatste jaren was hij ook actief als praktijkbegeleider en opleider voor de Atletiekunie voor de opleidingen niveau 2 en 3 (BLT 2 en 3) en de Nijmeegse Funrunners voor de opleiding Recreatief Looptrainer (tevens BLT 3). Alex Gijsbers: "Trailrunning is een specialisatie die vraagt om expertise. Je kunt in den lande wel clinics volgen, maar je hoeft je daarbij niet specifiek iets eigen te maken of te doen. Deze opleiding voldoet daar wel aan. Ik denk dat met name de diversiteit aan oefeningen voor veel van de deelnemers een eye-opener is.” Omdat trailrunning een extra expertise is, is de voorwaarde dat je al een opleiding tot looptrainer hebt afgerond.

Word je beter als trainer en coach?

Alex: “Er is echt aandacht voor de vraag hoe je trailrunning overbrengt naar je lopers. Dus niet het herhalen van een trucje dat je bij een ander hebt gezien. Je ziet dat ook terug in de lesvoorbereidingsformulieren. Vanuit didactisch oogpunt spreekt men uit wat men wil gaan overbrengen. Wel zie je dat de praktijk daarin soms nog achterblijft bij de theorie. Dat is voor ons een aandachtspunt. Een fijn compliment vind ik het als iemand opmerkt dat hij verbaasd is dat je iemand op wel zeven manieren kunt leren afdalen. Dat is het mooie aan dit vak: er is niet één waarheid en je kunt altijd weer nieuwe dingen leren. Dat geldt ook voor ons als opleiders!”

Praktijkgericht en leerlijn

Door onder meer de inzet van figuranten is de opleiding sterk praktijkgericht. Een trainer trailrunnning in spé moet zeker ook letten op de opbouw van de trainingen. De leerlijn van theorie vertalen naar praktijk wordt steeds beter opgepakt door de nieuwe generaties trainers, blijkt uit de eerdere edities van de opleiding. De organisatie en de opleiders wijzen op een kritisch punt voor trainers die deze opleiding willen behalen: de kwaliteit van de opleiding wordt goed gemonitord.

Kwaliteit bewaken bij het examen

De opleiding is ontwikkeld in nauwe samenwerking met de Atletiekunie. Als een trainer het diploma behaalt dan krijg je maar liefst 8 licentiepunten vanuit de Atletiekunie. Het is een waardevol diploma. Maar dat betekent ook dat het examen serieus wordt genomen om de kwaliteit hoog te houden. In het afgelopen jaar zijn enkele mensen gezakt. Het is een volwaardige opleiding en dan kan het gebeuren dat een geëxamineerde niet genoeg niveau behaalt.

Hardlooptrainers Nederland ontwikkelt een nieuwe website voor de inschrijvingen. Begin september 2020 gaat deze site online. Mocht je interesse hebben in de opleiding dan kun je een mailtje sturen naar bijscholing@hardlooptrainers.nl. Zet in de mail in de onderwerpregel: Interesse TRT1 oktober 2020. Vermeld in je mail ook je naam en telefoonnummer vanwege overleg met de opleiders. In september nemen we dan contact met je op.

Kosten opleiding:

Type oktober 2020
Leden € 475,00
   
Atletiekunie € 525,00
   
Niet leden € 575,00
   
Figuranten 31 oktober 2020

Locatie

Locatie voor Opleiding TrailRunningTrainer-basis is in oktober 2020: Bovenallee 3, 6881 AJ Velp.

Figuranten nodig

Volg je deze keer niet de opleiding maar wil je wel de trainers in spé ondersteunen, help dan mee als figurant tijdens de examendag. Figuranten zijn hard nodig voor het examen, help de nieuwe generatie trainers, maak daar een dag of een dagdeel voor vrij!

Voorwaarden en voortgang

  1. Je krijgt een uitgebreid inschrijfformulier toegestuurd, waarin je alle gevraagde info geeft. De opleiders Alex Gijsbers en Hans Niemeijer bepalen samen, aan de hand van dit uitgebreide inschrijfformulier, of je voldoende bagage hebt voor deelname aan TRT1.
  2. Hierover krijg je binnen 14 dagen per email bericht. Word je niet toegelaten, dan krijg je direct je inschrijfgeld teruggestort. Word je wel toegelaten, dan is je inschrijving definitief!

Doe mee, ontwikkel je als trainer en volg deze mooie opleiding in de bossen boven Velp.

Foto: De trainers tijdens de opleiding in het najaar van 2019 in de omgeving van Velp. Hardlooptrainers Nederland.

Deel dit artikel