Het platform voor de hardlooptrainer in Nederland!

Lid worden? Klik hier

Nieuws

Nieuw format triathlon naar Nederland – met Brownlee en Klamer

Nieuw format triathlon naar Nederland – met Brownlee en Klamer

Zwemcentrum Rotterdam is op zaterdag 22 en zondag 23 augustus 2020 het podium van een spectaculair coronaproof triathlonformat van de Super League. ‘s Werelds beste triatleten nemen het in de Super League Triathlon Rotterdam tegen elkaar op in een race waarin de atleten zwemmen in het olympisch zwembad, fietsen op hometrainers en hardlopen op loopbanden langs de kant. Rachel Klamer is de Nederlandse blikvanger.

Het nieuwe format is een creatieve invulling van een corona-proof topsportevenement. De race is gratis te volgen via een online stream. Om het nog aantrekkelijker te maken, worden tal van statistieken van de atleten virtueel weergegeven. Zo vindt technologie een manier om een topsportevenement mogelijk te maken en de publieksbeleving te vergroten. Naast de wereldtop komt ook een afvaardiging uit de Nederlandse Eredivisie Triathlon in actie in Rotterdam.

Het is de primeur van dit format wereldwijd. Door snel schakelen tussen de Nederlandse Triathlonbond en de gemeente Rotterdam komt dit bijzondere evenement naar Nederland.

Michael D’Hulst, CEO en mede-oprichter van Super League Triathlon, licht toe: “Dit is een heel speciaal moment voor Super League en voor de sport. Met dit evenement keren we eindelijk weer terug naar het racen na de lockdown. We zijn heel enthousiast over het nieuwe concept waarbij voor het eerst esports wordt toegepast in de triathlon.”

Klamer: “racen op Nederlandse bodem”

Nederlands bekendste triatlete Rachel Klamer is, naast tweevoudig olympisch medaillewinnaar Jonathan Brownlee en Richard Murray één van de deelnemers. “De Super League is een spectaculaire serie wedstrijden op bijzondere locaties in de wereld. Dat Rotterdam daar nu bij hoort is natuurlijk geweldig. Voor mij is het een kans om weer eens op Nederlandse bodem te racen en te testen hoe het met de vorm staat.”

Bondsdirecteur Rembert Groenman vult aan: “De komst van de Super League past bij onze ambitie om internationale evenementen te helpen huisvesten in Nederland. Voor onze topatleten is het een podium om zich te manifesteren in eigen land en het geeft de sport meer bekendheid.”

Geen ticketverkoop wel winacties voor tickets

Vanwege de RIVM-richtlijnen is Zwemcentrum Rotterdam slechts toegankelijk voor een beperkt aantal mensen. Er vindt daarom geen ticketverkoop plaats. Via winacties is het wel mogelijk om exclusieve publiekstickets te winnen. De online stream, inclusief virtuele weergave van statistieken van de atleten, is wereldwijd gratis te volgen. De stream wordt op een later moment gedeeld.

Summer of Esports

De Super League Triathlon Rotterdam is onderdeel van de Summer of Esports. Een programma waarin Rotterdammers worden uitgedaagd om aan diverse esports evenementen in de stad deel te nemen. Kijk voor alle activiteiten op www.summerofesports.nl.

Wilt u ook abonnee worden van ons magazine Proloop?

Meld u nu dan aan!

Agenda

Opleiding TrailRunningTrainer-basis weer mogelijk in oktober 2020

Opleiding TrailRunningTrainer-basis oktober 2020

3-10-2020

Velp
Bijscholing
Lees meer
Maand van de Looptrainer 2020

Maand van de Looptrainer

01-11-2020

Online en Offline
Evenement
Lees meer