Het platform voor de hardlooptrainer in Nederland!

Lid worden? Klik hier

Alan van Hoey

Alan van Hoey is secretaris bij Hardlooptrainers Nederland. Zijn kwaliteiten als HR-manager kan hij inzetten voor de ontwikkeling van Hardlooptrainers Nederland. ÒIk ben een hardlopende triatleet,Ó geeft Alan als kernachtige omschrijving van zichzelf. Hierin zit verpakt de voorliefde voor de hardloopschoenen maar ook de racefiets en de zwemsport zijn belangrijk in zijn passie voor sport en trainerschap.

Alan is geen hardlooptrainer maar wel een trainer van een dames wielerploeg. “Zeker heb ik interesse in trainingen en trainers in de brede zin van het woord.” De HR-manager loopt al heel lang hard. Hij loopt hard om triatlons te volbrengen. Via zijn zwemtrainer kwam hij in zijn jonge jaren uit bij de triatlon. In het begin vond hij het hardlopen maar niks. “Van lantaarnpaal naar lantaarnpaal, dat soort werk om het maar vol te houden.” Het kan anders lopen want nu is hardlopen toch echt het onderdeel waar Alan verzot op is. Het is een ware liefde voor het hardlopen geworden. Trainen is daarbij de mooie puzzel die je legt om jezelf te verbeteren, is zijn visie. Met het trainen voor en de deelname aan de Zevenheuvelenloop in 1996 is het echt gebeurd. Sinds die eerste keer over de heuvels bij Nijmegen is hij fanatiek hardloper geworden.

Alan heeft al wel een beeld van de ontwikkeling van trainers en Hardlooptrainers Nederland. “In zijn algemeenheid vind ik kwaliteit in wat we doen en leveren belangrijk. De link met mijn werkveld is makkelijk gelegd. Hardlopen is een grote sport in Nederland en het is heel divers geworden. In die diversiteit kunnen we nog meer structuur en houvast geven aan de trainingsgroepen. Dat is goed voor de hardloopsport en daar doen we het voor. Er komen nog meer stromingen in het hardlopen. We bedienen nog meer diversiteit, van wegatletiek tot en met het groeiende trailrunning. Kleinere onderdelen zie je ontstaan, zoals canitrail (hardlopen met je hond) en dat is ook hardlopen. Hardlopen wordt ook ingezet als therapie. In het hardlopen zijn nog veel onontgonnen gebieden en daarin willen we trainers ondersteunen.”