Het platform voor de hardlooptrainer in Nederland!

Lid worden? Klik hier

Alida Leeuw

Voor Alida Leeuw (1955) is hardlopen niet weg te denken uit haar leven. “In het jaar dat ik mijn eerste marathon liep, gaf ik ook mijn eerste trainingen. Dat was in 1994. Keuzes maken is niet mijn sterkste eigenschap, dat heb ik dan ook hierin niet gedaan. Voor mij is het altijd en lopen en training geven gebleven. Alles wat met hardlopen te maken heeft, geeft mij energie.” .


Sinds haar eerste Lenteloop in Papendrecht heeft ze veel wedstrijden gelopen en nog veel meer mensen begeleid. In 2003 is ze door een verhuizing gestopt als trainer maar toen al online als beheerder actief gebleven van een online community. .


In 2008 heeft ze de opleiding Looptrainer 2 opnieuw gedaan en daarna ook Looptrainer 3 afgerond bij de Atletiek Unie. “Ik ben nu met veel plezier en passie bij diverse verenigingen actief als trainer. Als trainer heb ik een speciale voorliefde voor de beginnende en recreatieve loper. Het coachen en begeleiden van lopers is vanuit de online community overgegaan naar de social media.” .


Plezier, genieten en ontspanning dat zijn de woorden die voor haar bij hardlopen horen. De prestatieverbetering komt dan vanzelf, is haar overtuiging. “Ik probeer tijdens mijn trainingen naar het individu te kijken en daarop te sturen. Bij de een is dat het mentale, bij de ander de loophouding en bij weer een ander die schop onder te kont of juist het voortdurend afremmen. Als een loper na een wedstrijd tegen me zegt: ‘Ik moest aan je denken onderweg’, weet ik dat ik iets overgebracht heb.” .


Naast het lopen heeft ze een baan als office manager bij een cruisemaatschappij. “Lang heb ik een volledige baan gehad, sinds kort ben ik wat minder uren gaan werken waardoor er ruimte kwam om me te gaan inzetten voor Hardlooptrainers Nederland.” .