Het platform voor de hardlooptrainer in Nederland!

Lid worden? Klik hier

Theo van Maanen

Theo van Maanen (1959) is 25 jaar werkzaam geweest als manager bij KPN Telecom, maar op dit moment bestaat zijn hele leven uit hardlopen. “Ik ben namelijk de eigenaar van Run2Day filialen in Nijmegen, Arnhem en Apeldoorn en Running Promotion Gelderland. Vier bedrijven waarin hardlopen centraal staat.”


Binnen Run2Day verzorgt hij regelmatig looptrainingen. “Ik vind het vooral leuk om mensen te motiveren om hun grenzen te verleggen! Uiteraard op een verantwoorde manier. Bijvoorbeeld beginners die denken dat ze nooit een half uur achter elkaar kunnen lopen motiveren en stimuleren, zodat ze inzien dat lopen leuk is en dat met verantwoorde trainingen hun doel te bereiken is! Verder is het contact met enthousiaste lopers natuurlijk een leuk onderdeel van het geven van trainingen.”


Zelf ondekte hij het hardlopen pas op zijn 27ste toen hij stopte met roken. “Ik wilde graag wat sportiefs doen om mijn conditie weer terug te krijgen. Ik zag toen een aantal mensen hardlopen en dacht: dat wil ik ook! Ik ben toen voor mijzelf begonnen en sinds mijn 28ste ben ik bij Altis in Amersfoort gaan lopen. Later ben ik in de Nederlandse bergselectie terechtkomen en heb ik een aantal keren met het NK Berglopen meegedaan. Vanaf 2000 ben ik helaas gestopt met fanatiek hardlopen door alle drukte met mijn toenmalige baan.”